Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sârbu trebuie să prezinte miercuri, o strategie de urgenţă pentru combaterea secetei


Vicepremierul Dan Nica a anunţat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a fost mandatat să prezinte în şedinţa de miercuri a Guvernului o "strategie de urgenţă" pentru combaterea secetei de anul acesta.

Nica a precizat că primul subiect luat în discuţie în cadrul şedinţei coaliţiei s-a referit la domeniul agriculturii şi al irigaţiilor.

"Deşi efortul pe care l-a făcut a fost unul extraordinar de când a preluat mandatul ministrul Ilie Sârbu, acesta l-a preluat cu 60 de mii de hectare irigate, acum au ajuns la 560.000, suprafaţa este insuficientă pentru că se anunţă o secetă foarte mare şi dacă această prognoză se adevereşte avem nevoie de măsuri suplimentare. În acest sens s-a hotărât ca ministrul Ilie Sârbu să vină miercuri în Guvern cu o strategie de urgenţă pentru extinderea, acolo unde este posibil, a sistemelor de irigaţii şi punerea acestora în funcţiune pentrsu ca suprafeţele irigate să fie cât mai mari", a declarat Nica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, că România nu va fi pusă în acest an în situaţia să importe grâu, deoarece, chiar şi în condiţii de secetă, producţia autohtonă poate satisface necesarul intern de consum.

"Dacă producem trei milioane de tone de grâu, ceea ce cred că se poate realiza în orice condiţii, inclusiv de secetă, nu vom fi nevoiţi să apelăm la importuri.

Consumul intern fiind asigurat de producţia autohtonă, însă nici nu vom face exporturi ca în ultimii ani", a declarat ministrul agriculturii, prezent la deschiderea expoziţiei "Zilele Crescătorului de Taurine 2009", care are loc la Râşnov, în judeţul Braşov.

Ilie Sârbu a declarat anterior că, potrivit datelor centralizate de MAPDR, până în prezent, 1.054.000 hectare de teren însâmânţat cu cereale au fost afectate de secetă şi îngheţ. Ministrul a explicat că, deşi a reuşit în patru luni să aducă sistemul de irigaţii la o suprafaţă de 500.000 de hectare funcţionabile, de la 200.000 câte erau în decembrie 2008, acestea nu vor fi suficiente pentru a rezolva problemele cauzate de seceta din ţară.

El a adăugat că soluţii de termen lung pentru a preîntâmpina efectele secetei ar fi introducerea unui sistem gravitaţional de irigaţii prin care apa să fie adusă din amonte în lacurile de acumulare, finalizarea canalului Siret-Bărăgan. De asemenea, Sârbu a adăugat că şi fermierii ar putea avea rol important în reducerea efectelor secetei prin începerea forării puţurilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016