Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impaduriri pe 1000 de hectare in Valcea


Peste 1.000 de hectare de teren din judeţul Vâlcea au fost împădurite anul acesta de Direcţia Silvică (DS) cu puieţi de răşinoase şi foioase, scrie Gazeta de Sud. În urma unor controale anuale ale DS, s-a stabilit că în Vâlcea trebuie împădurite anul acesta 1.220 de hectare de teren.
„În prezent, am împădurit toată suprafaţa de 1.220 de hectare. Din această suprafaţă, 660 de hectare au fost împădurite cu plantaţii artificiale şi 540 de hectare au fost regenerate. Speciile plantate au fost puieţi de răşinoase, (molid, brad, larice şi duglas) şi de foioase (stejar, paltin, frasin, cireş şi tei). Cele mai mari suprafeţe au fost împădurite cu răşinoase în zona Voineasa şi Romani, iar cu foioase, în zonele de deal, din Călimăneşti, Cornetuşi Băbeni“, a declarat Marian Marica, responsabilul cu împăduririle din cadrul DS Vâlcea.

Acesta a precizat că suprafaţa împădurită în 2008 e aceeaşi cu cea de anul trecut. Reprezentanţii DS susţin că lucrările de împădurire necesită un volum foarte mare de muncă. O suprafaţă împădurită trebuie supravegheată încontinuu de personalul direcţiei o perioadă cuprinsă între doi şi opt ani, timp în care e urmărită evoluţia stării de vegetaţie, creşterea şi dezvoltarea viitorilor puieţi. „Împădurirea unui hectar de teren costă în funcţie de specie, între 7.000 şi 14.000 de lei. Noi sperăm ca exemplul nostru de împădurire să fie urmat şi de particularii din judeţ, care au exploatat pădurile şi au lăsat terenul gol“, a spus Marian Marica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


În această perioadă, personalul DS Vâlcea inventariază toate suprafeţele împădurite din judeţ şi cu această ocazie se stabilesc şi lucrările specifice care trebuie făcute în anul 2009, zonele în care trebuie să se facă completări cu puieţi şi sunt identificate şi suprafeţele care trebuie împădurite anul următor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016