Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozite noi pentru agricultura: firmele din domeniu au disparut

impozite-noi-pentru-agricultura-firmele-din-domeniu-au-disparut

In primul trimestru al anului 2012 au fost inregistrate 22.167 societati care aveau ca obiect de activitate agricultura, fata de 1.538 cat au fost in aceeasi perioada din 2013.


In perioada ianuarie - martie 2013 din cele peste 1.500 de companii, 1.237 si-au inregistrat afacerile pe persoana fizica.

Diferenta este extrem de mare fata de 2012, cand, in aceeasi perioada peste 22.000 de societati si persoane fizice care aveau ca obiect de activitate agricultura s-au inregistrat la ONRC.

Jucatorii din piata sustin ca aceasta scadere trebuie pusa pe seama masurilor adoptate de ministerul de resort precum: noul sistem de impozitare, incurajarea infiintarii fermelor de familie sau lipsa masurilor care sa protejeze micii intreprinzatori.

Nici finantarea europeana nu mai convinge antreprenorii

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Fermierii au la dispozitie, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, mai multe axe care vizeaza sustinerea infiintarii companiilor in agricultura. Totusi, nici aceasta alocare nu a convins antreprenorii sa se orienteze catre afaceri in agricultura pentru ca cea mai mare parte din acesti bani pe care ii primesc de la UE se intorc tot la stat sub forma de contributii sociale sau diverse alte taxe.

Noul sistem de impozitare: Fermierii iau cu o mana si dau cu alta

Noul sistem de impozitare al fermierilor ar putea fi una din cauzele acestei scaderi a numarului de PFA-uri in agricultura.

Noul sistem de impozitare urmareste fiscalizarea afacerilor a peste 600.000 de agricultori persoane fizice care primesc anual subventii, dar nu declara profit si nu platesc impozit.

Daca pana in acest an, fermierii plateau impozit pe venitul declarat, din 2013 agricultorii persoane fizice vor plati darile la stat in functie de suprafata de teren detinuta sau de numarul de animale. Taxa poate fi platita in patru rate, iar prima parte a fost platita de fermieri pe 25 martie.


Sursa articol: www.business24.ro

Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016