Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In sedinta de Guvern din aceasta saptamana se aproba avansul la subventia pe suprafata

in-sedinta-de-guvern-din-aceasta-saptamana-se-aproba-avansul-la-subventia-pe-suprafata

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat vineri, intr-o intalnire cu fermierii din judetul Satu Mare, ca incepand cu 16 octombrie subventii in valoare de 500 de milioane de euro vor merge catre fermieri, urmand ca in sedinta Guvernului din aceasta saptamana sa fie aprobate actele normative.


"Saptamana viitoare dupa aprobarea legilor vom incepe efectiv platile catre fermieri. In 16 octombrie, 500 de milioane de euro avansuri in platile pe suprafata vor merge catre fermieri pana pe data de 31 octombrie. Din acest punct de vedere trebuie o mobilizare exemplara a tuturor angajatilor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, astfel incat banii sa ajunga in mod corect si rapid catre fermieri pentru ca au nevoie in aceasta perioada", a declarat ministrul.

Daniel Constantin a mentionat ca pentru prima data in ultimii ani Ministerul Agriculturii face un efort deosebit pentru a suplimenta banii catre fermieri.

"Multi dintre fermieri au ridicat problema sprijinului pe care-l vor primi, i-am asigurat ca la toate categoriile de fermieri vor fi cresteri semnificative. Este pentru prima data cand guvernul face un efort bugetar atat de consistent, la rectificarea bugetara de la sfarsitul acestei luni nu mai putin de 100 de milioane de euro vor veni suplimentar la bugetul Ministerului Agriculturii. Acesti bani vor merge pe de o parte catre sectorul de crestere a bovinelor, unde vom avea o crestere de 20%, de la 416 lei pe cap de animal cat au primit in 2010 si 2011 la 500 de lei pe cap de animal. La sectorul de ovine suma de 79 milioane va fi impartita astfel incat sa fie 40,8 lei pe cap de animal", a precizat ministrul.

In ce priveste sprijinul pe suprafata, Daniel Constantin a spus ca intentioneaza acordarea plafonului maxim admis de Uniunea Europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul a discutat cu reprezentantii Directiei Agricole avand in vedere ca urmeaza primirea cererilor pentru ajutorul de minimis, cerandu-le sa finalizeze de urgenta preluarea acestora, astfel incat pe 1 noiembrie sa fie facute toate platile. Totodata, ministrul le-a cerut acestora sa schimbe putin abordarea, sa mearga in teren sa le spuna fermierilor ca trebuie sa depuna aceste cereri, nemultumit fiind de numarul de cereri depuse pana in prezent.

"Au fost discutii constructive pe care le-am avut cu fermierii, foarte multe puncte de vedere pe care le-am preluat, am spus si masurile pe care le luam pentru acest sfarsit de an pentru ca aceasta este marea asteptare pe care toti fermierii o au. Pe de alta parte am avut o intalnire motivanta cu sefii de deconcentrate, cu cei care reprezinta Ministerul Agriculturii in teritoriu pentru ca dansii sunt cei care trebuie sa aplice toate masurile pe care le vom lua", a adaugat ministrul Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016