Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Timis vor fi reimpadurite 177 de hectare


Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Timisoara demareaza reimpaduririle pe 177 de hectare aride, in zona Uivar, pentru fiecare hectar replantat beneficiind de finantare de 5.000 de euro.
Inspectorul sef Aristotel Visoiu a anuntat ca numai 11% din suprafata totala este acoperita de paduri, ceea ce inseamna 100.000 de hectare, in conditiile in care, la nivel european, limita de impadurire pe judet a fost stabilita la minimum 16 procente.

"Beneficiem de 5.000 euro pe hectar pentru a replanta puiet in zonele in care exista terenuri degradate in urma defrisarilor masive sau a fenomenelor meteorologice. Daca actiunile pe aceasta linie, demarate in acest an, vor continua cu interesul demonstrat pana acum, in 2035 vom avea cu doua milioane de hectare de padure mai mult, la nivel national", apreciaza Aristotel Visoiu, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, seful ITRSV Timisoara afirma ca judetul nu are probleme serioase in ceea ce priveste defrisarile ilegale, situatia de aici fiind mult sub media nationala. La nivel regional, in judetele Caras-Severin, Hunedoara si Timis s-au depistat 1.500 de metri cubi de material lemnos taiat ilegal din cei peste 50.000 de metri cubi inregistrati in toata tara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In alta ordine de idei, pentru a stopa fenomenul defrisarior ilegale, de la 1 octombrie, va fi lansat un sistem de urmarire a lemnului, de la taierea sa din padure pana la utilizator. Astfel, fiecare lemn taiat va fi marcat si monitorizat printr-un sistem electronic. Ocolul Silvic va amprenta fiecare copac prin stampilarea unui cod, folosind un sigiliu din fier, la baza arborelui. Codul este unic pentru fiecare judet, dupa stampilare copacii sunt masurati, iar dimensiunile grosime-inaltime sunt notate alaturi de cod si introduse in sistem pentru a fi valorificate.

Identificarea fiecarui copac se face cu cateva luni inainte de exploatare. Serverul care va face centralizarea datelor, la nivel national, va arata cantitatea de lemn taiat, dar si drumul parcurs de acesta, din padure pana la locul unde va fi prelucrat. In acest fel, firmele vor cumpara lemn pentru prelucrare doar daca vor avea un numar de ordine primit prin intermediul programului soft. Persoanele care exploateaza ilegal padurile risca pana la 16 ani de inchisoare, in functie de valoarea lemnului taiat. In cazul in care din fondul forestier lipsesc nejustificat materiale lemnoase, padurarul este obligat sa achite, din buzunarul propriu, contravaloarea daunei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016