Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Industria carnii. Crescătorii de porci francezi, contra celor germani
Presa franceză anunţa ieri izbucnirea "unui adevărat război între profesioniştii francezi şi cei germani din industria cărnii. Joi, filiera franceză din domeniu a înaintat Comisiei Europene o plângere împotriva Germaniei, acuzând-o că permite abatoarelor sale să practice un dumping social, contrar atât legislaţiei germane cât şi a normelor europene, scrie Curierul National.
Abatoarele germane, reiese din plângerea respectivă, folosesc în proporţie de până la 90 la sută mână de lucru provenită din Estul Europei - în mare majoritate români - , ceea ce provoacă "distorsiuni de concurenţă inacceptabile" francezilor, a căror producţie de carne stagnează, în vreme ce cea de dincolo de Rhin creşte vertiginos. Responsabili pentru această situaţie sunt consideraţi proprietarii de abatoare germane care aduc măcelari din Estul european, îndeosebi din România, Polonia, Ungaria sau Bulgaria. Potrivit francezilor, problema "cheie" este practicarea de către germani a unor salarii ce frizează în mod clar un dumping social. Măcelarii imigranţi sunt plătiţi cu 3 până la maximum 7 euro pe oră, faţă de 9-15 euro cât primesc colegii lor germani. "7 euro pe oră reprezintă de trei ori mai puţin decât în Franţa ", a calculat Michel Bloch, preşedintele Uniunii Grupurilor producătoare de carne din nordul Franţei (Bretania). Apare astfel un decalaj imens de competitivitate în detrimentul abatoarelor franceze, o distorsiune de concurenţă insuportabilă", a afirmat Bloch. Ce au de făcut producătorii de carne francezi într-o astfel de situaţie?, scrie corespondentul la Bruxelles al cotidianului "Les Echos"? Fie să recupereze diferenţa de preţ de la crescătorul de porci, fie - în cazul celor ce produc perparate din carne - să achiziţioneze carne de la abatoarele germane. În reclamaţia adresată Comisiei Europene, Colectivul pentru combaterea dumpingului social în Europa acuză Germania de nerespectarea principiului comunitar european privind nediscriminarea muncitorilor în funcţie de naţionalitate (ceea ce permite practicarea de salarii cu mult mai mici pentru munca prestată de către imigranţi, cu efect asupra preţului de cost al cărnii), precum şi pentru încălcarea directivelor UE din 1996 (referitoare la muncitorii "detaşaţi") şi din 2008 , privindu-i pe lucrătorii "interimari".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News