Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Diferentele dintre pretul materiei prime din industria carnii si pretul pentru productie sunt compensate prin modificarea retetelor produselor comercializate, a declarat presedintele Romalimenta, Sorin Minea.
Pretul materiei prime a crescut mult, iar pretul de productie a stagnat sau a crescut foarte putin. Astfel producatorii fie supravietuiesc introducand mai multi aditivi alimentari, fie dau faliment. Pretul carnii a crescut cu 2%, in timp ce pretul materiei prime s-a majorat cu 15%. Nu vor fi scumpiri si astfel tendinta este sa se umble la reteta, a afirmat Sorin Minea.
Acesta a mai precizat ca asupra procesatorilor exista o presiune a retailerilor vizavi de mentinerea preturilor actuale la carne.Totodata, presedintele Romalimenta a subliniat faptul ca statul ar pierde mai putin daca ar aplica o taxare mai scazuta in industria alimentara, in contextul in care piata nefiscalizata reprezinta aproape jumatate din totalul industriei.
In panificatie, evaziunea fiscala la grau reprezinta 60% din piata, iar din totalul industriei alimentare, piata neagra reprezinta 40-50%, a declarat Sorin Minea.
Acesta a mai precizat ca asupra procesatorilor exista o presiune a retailerilor vizavi de mentinerea preturilor actuale la carne.Totodata, presedintele Romalimenta a subliniat faptul ca statul ar pierde mai putin daca ar aplica o taxare mai scazuta in industria alimentara, in contextul in care piata nefiscalizata reprezinta aproape jumatate din totalul industriei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In panificatie, evaziunea fiscala la grau reprezinta 60% din piata, iar din totalul industriei alimentare, piata neagra reprezinta 40-50%, a declarat Sorin Minea.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News