Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Diferentele dintre pretul materiei prime din industria carnii si pretul pentru productie sunt compensate prin modificarea retetelor produselor comercializate, a declarat presedintele Romalimenta, Sorin Minea.
Pretul materiei prime a crescut mult, iar pretul de productie a stagnat sau a crescut foarte putin. Astfel producatorii fie supravietuiesc introducand mai multi aditivi alimentari, fie dau faliment. Pretul carnii a crescut cu 2%, in timp ce pretul materiei prime s-a majorat cu 15%. Nu vor fi scumpiri si astfel tendinta este sa se umble la reteta, a afirmat Sorin Minea.
Acesta a mai precizat ca asupra procesatorilor exista o presiune a retailerilor vizavi de mentinerea preturilor actuale la carne.Totodata, presedintele Romalimenta a subliniat faptul ca statul ar pierde mai putin daca ar aplica o taxare mai scazuta in industria alimentara, in contextul in care piata nefiscalizata reprezinta aproape jumatate din totalul industriei.
In panificatie, evaziunea fiscala la grau reprezinta 60% din piata, iar din totalul industriei alimentare, piata neagra reprezinta 40-50%, a declarat Sorin Minea.
Acesta a mai precizat ca asupra procesatorilor exista o presiune a retailerilor vizavi de mentinerea preturilor actuale la carne.Totodata, presedintele Romalimenta a subliniat faptul ca statul ar pierde mai putin daca ar aplica o taxare mai scazuta in industria alimentara, in contextul in care piata nefiscalizata reprezinta aproape jumatate din totalul industriei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In panificatie, evaziunea fiscala la grau reprezinta 60% din piata, iar din totalul industriei alimentare, piata neagra reprezinta 40-50%, a declarat Sorin Minea.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News