Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria laptelui: Bank Leumi va prelua 10,36% din actiunile Tnuva


Bank Leumi, cea mai mare banca israeliana, va prelua 10,36% din actiunile Tnuva, cel mai mare producator de alimente din Israel, pentru 615 milioane de sekeli (171 milioane de dolari), de la compania Mivtach Shamir Partners, si va cauta investitori pentru o participatie similara. Atat Bank Leumi cat si Tnuva au operatiuni in Romania.
Valoarea pachetului total de 20,7% din actiunile Tnuva care va fi vandut de Mivtach Shamir Partners se ridica la 1,23 miliarde de sekeli (342 milioane de dolari).

"Am fost contactati de investitori si companii din Israel pentru cealalta jumatate (a pachetului de 20,7%, n.r)", a declaratYaron Bloch, director general al Leumi Partners, divizia de investitii a Leumi Bank, prin care se deruleaza vanzarea, potrivit Mediafax.

Tranzactia, pentru care a fost semnata o scrisoare de intelegere, ar trebui sa se incheie anul acesta sau la inceputul anului urmator si va necesita acordul autoritatilor de reglementare, dar si al actionarului majoritar al Tnuva, grupul Apax Partners.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Mivtach Shamir si Apax au cumparat Tnuva in 2008, printr-o tranzactie care evalua compania la 989 milioane de dolari. Pretul tranzactiei actuale evalueaza Tnuva la 1,65 miliarde de dolari.

Compania Mivtach Shamir a fost fortata sa vanda participatia detinuta la Tnuva, dupa ce autoritatea de reglementare a bursei de la Tel Aviv a cerut publicarea rezultatelor financiare ale companiei alimentare, intrucat participatia Mivtach era considerata ca semnificativa.

Actionarul majoritar Apex, cu 56% din titluri, a refuzat, iar in mai Mivtach a fost suspendata de la tranzactionare pe bursa israeliana.

Dupa finalizarea vanzarii, tranzactiile cu actiuni Mivatch vor fi reluate.

Bank Leumi a intentionat sa achizitioneze intreaga participatie de 20,7% a Mivatch, insa banca centrala a Israelului a permis preluarea a numai jumatate din titluri. Pachetul de actiuni de 23,3% nedetinut de Apex si Mivatch se afla in posesia unei asociatii a comunitatilor agricole din Israel, care au fondat compania in 1929.

Bank Leumi detine o retea de 32 de sucursale in Romania si avea la finele anului trecut active in valoare de 1,29 miliarde de lei, usor in scadere fata de nivelul din 2008, de 1,34 miliarde de lei.

Tnuva a infiintat divizia din Romania in 2003, in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Compania detine in Romania o ferma de bovine la Adunatii Copaceni si o fabrica de produse lactate la Popesti Leordeni.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016