Publicat in: Stiri
Israel organizeaza prima degustare de carne de pui crescut in vitro
Lumea se afla in pragul unei revolutii alimentare, iar primul pas concret in aceasta directie este facut de Israel care organizeaza prima degustare de carne de pui crescut in vitro pentru toti cei interesati.
La parterul unei cladiri fara pretentii din Ness Ziona, in centrul Israelului, un restaurant numit sugestiv "The Chicken" (n.r. trad."Puiul") serveste burgeri intr-un cadru inedit in care, dincolo de incaperea eleganta, iluminata discret, oaspetii pot sa vada prin ferestre laboratorul in care tehnicienii lucreaza in spatele unor cuve mari din inox.
 
"Este pentru prima data in lume cand se poate gusta carne cultivata in laborator observand in acelasi timp procesul de productie", a declarat entuziasmat Ido Savir, directorul companiei SuperMeat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
In laboratorul sau, celulele extrase din oua de pui fertilizate sunt cultivate in bioreactoare si hranite cu lichide de origine vegetala bogate in proteine, grasimi, zahar, minerale si vitamine. Datorita acestor lichide nutritive, celulele se dezvolta la fel ca in corpul animalului si devin tesut muscular si grasime.
 
La sfarsitul procesului, lichidul este indepartat din reactorul din care este colectata carnea artificiala. Rezultatul: ajunge in farfurie.
 
"A fost delicios", a declarat Gilly Kanfi, care s-a descris drept "carnivora".
 
"Daca nu stiam, as fi crezut ca este un burger de pui ca oricare altul", a precizat locuitoarea din Tel Aviv, care a gustat de asemenea pachetele de primavara preparate cu astfel de carne de pui.
 
Ea a facut rezervare cu cateva luni pentru a fi cobai la restaurantul care nu si-a taxat clientii pentru aceasta experienta culinara.
 
Carne de pui artificiala a fost servita in decembrie la un restaurant din Singapore. Iar prima friptura "in vitro", conceputa din celule stem de vaca de un om de stiinta olandez de la Universitatea Maastricht, Mark Post, a fost prezentata in 2013. De atunci au fost create mai multe intreprinderi in acest sector.
 
Aflat la conducerea SuperMeat, israelianul Ido Savir, om de stiinta vegan, considera ca se afla in "prima linie a unei revolutii alimentare" ce urmareste sa produca hrana, limitand in acelasi timp impactul asupra mediului.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Strategie de Gestionare a Apei, realizata cu ajutorul Israelului
Strategie de Gestionare a Apei, realizata cu ajutorul Israelului
"Recent, Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit la sediul...
Israel sprijina Romania la capitolul irigatii si stoparea desertificarii
Israel sprijina Romania la capitolul irigatii si stoparea desertificarii
In cadrul intalnirii, ambasadorul israelian si-a manifestat disponibilitatea pentru schimb de...
Importul de carne de pui din Romania nu poate fi interzis de UE
Importul de carne de pui din Romania nu poate fi interzis de UE
"Legat de interzicerea importurilor, spuneam si Asociatiei Crescatorilor de Pasari ca nicio...
Israelul a blocat din nou importurile de oi si vite din Romania
Israelul a blocat din nou importurile de oi si vite din Romania
Ministerul Agriculturii din Israel a oprit importul de vite şi oi din Romania, dupa ce a...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton