Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategie de Gestionare a Apei, realizata cu ajutorul Israelului

strategie-de-gestionare-a-apei-realizata-cu-ajutorul-israelului

MADR anunta ca Strategia de Gestionare a Apei va fi realizata cu ajutorul Israelului. Ministerul vrea sa combata cat mai eficient seceta.


"Recent, Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit la sediul institutiei pe E.S. David Saranga, ambasadorul statului Israel. Alaturi de ministru, s-au aflat secretarul de stat George Scarlat, precum si experti din cadrul Directiei Generale de Relatii Internationale si Afaceri Europene. Discutiile au vizat colaborarea dintre Romania si Israel in principal in domeniul identificarii de solutii tehnologice pentru combaterea secetei (de exemplu irigatii), avand in vedere fenomenele meteorologice care au afectat tara noastra. Astfel, ambasadorul David Saranga si-a aratat interesul pentru a oferi Romaniei din experienta si tehnologia detinute de Israel, cunoscut fiind faptul ca acestea sunt printre cele mai performante din lume”, a informat marti Ministerul Agriculturii.
 
Ministrul Adrian Oros a explicat ca la nivelul MADR se lucreaza la o Strategie de Gestionarea Apei, care se refera la investitii in infrastructura principala si secundara de irigatii, la infrastructura de desecare-drenaj si la combaterea eroziunii solului.
 
La randul sau, secretarul de stat George Scarlat a afirmat ca sunt necesare lucrari de modernizare a atat la nivelul infrastructurii de imbunatatiri funciare existente, cat si la identificarea de solutii pentru introducerea de noi suprafete care vor trebui irigate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, este nevoie de o analiza in diferite zone in care nu se regasesc amenajari de imbunatatiri funciare, astfel incat sa se identifice solutii pentru preluarea apelor din amonte, cu costuri energetice cat mai reduse.
 
"Totodata, secretarul de stat a spus ca tinta la care Romania isi doreste sa ajunga in viitorul exercitiu financiar este de 3,2 milioane de hectare irigate la nivelul intregii tari, tinand cont de fondurile substantiale care vor fi alocate”, precizeaza ministerul.
 
Avand in vedere cele expuse de oficialii MADR, ambasadorul statului Israel a propus sa se organizeze intalniri in viitorul apropiat (seminarii) online cu specialistii din Israel, astfel incat oficialilor si expertilor romani sa le fie prezentate solutii viabile care exista pe piata din Israel, adaptate specificului tarii noastre.
 
"Legat de aceasta propunere, ministrul Adrian Oros a afirmat ca in urmatoarea luna si jumatate vor fi finalizate o serie studii ale specialistilor romani din domeniul irigatiilor si apoi se vor putea organiza intalnirile (de exemplu seminar tehnic romano-israelian), astfel incat impreuna cu expertii din Israel sa se inceapa concret colaborarea in acest sector deosebit de important pentru Romania”, mai arata MADR.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016