Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informatia Zilei: În dorinţa de a obţine profit, oierii români au metisat oile şi au stricat calitatea firului rezultat


Lâna de pe oile din judeţ ar acoperi aproape 15 hectare. La 21 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, perioadă în care nu s-a atins nivelul efectivelor de animale existente atunci, crescătorii de oi din România se confruntă cu o serie de probleme de ordin financiar. Produsele lactate – brânză şi caş intră într-o concurenţă acerbă cu cele ale oierilor din străinătate, acolo unde susţinerile financiare sunt consistente, exportul de berbecuţi şi de carne de oaie este controlat în general de intermediari, iar lâna a devenit un lest, sau un produs greu vandabil.
Această din urmă problemă apărută în ultimii ani se datoreşte închiderii multor unităţi de industrie uşoară care foloseau în bună parte lână inclusiv de pe piaţa românească.

La vânzare, lâna de pe o oaie nu acoperă cheltuielile cu tunsul

Aşa cum arată statisticile, situaţia fără ieşire în cea ce priveşte lâna apasă şi pe umerii oierilor de la noi din judeţ. Mulţi dintre aceştia au depozitat lâna în speranţa ivirii unor posibilităţi de valorificare, dar acestea se lasă mult aşteptate. În aceste condiţii, o altă categorie de ciobani a decis să arunce lâna numai pentru a nu ocupa spaţiile de depozitare. Încet, dar sigur, lâna aruncată la întâmplare va constitui un factor consistent de poluare a mediului, ştiut fiind faptul că ea nu se degradează în timp şi nici nu arde.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu mai puţin de două luni înainte de declanşarea procesului de tundere a oilor, mai mulţi ciobani se gândesc cu teamă la ceea ce îi aşteaptă. Tunsul unei oi, în funcţie de noroc va costa şi pe mai departe între doi şi trei lei, în vreme ce lâna nu se poate vinde. Acest fapt ne-a fost confirmat de Vasile T. – cioban din comuna Micula, dar şi de Grigore Dobraş, oier din Halmeu. Acesta din urmă ne-a spus că în anul 2009 a vândut la un leu kilogramul o parte din lâna obţinută de pe oile din rasa |urcană pe care le deţine, dar după un efort uriaş de alegere a ciulinilor din lână. Cu siguranţă şi în acest an lâna va rămâne fără vânzare, iar costurile înregistrate cu tunsul se vor contabiliza ca pierderi în conturile ciobanilor. Şi totuşi nu este de neglijat cantitatea de lână ce ar putea deveni agent de poluare la noi în judeţ.

Citeste mai mult in Informatia Zilei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016