Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infringement din cauza neimbunatatirii custilor pentru gainile ouatoare. Romania mai are la dispozitie doua luni pentru a se conforma

infringement-din-cauza-neimbunatatirii-custilor-pentru-gainile-ouatoare-romania-mai-are-la-dispozitie-doua-luni-pentru-a-se-conforma

Comisia Europeana a lansat joi un infringement (procedura de incalcare a legislatiei UE) impotriva Romaniei, deoarece tara noastra nu a aplicat directiva europeana care prevede "imbunatatirea" sistemului de crestere a gainilor ouatoare in baterii.


Romania are la dispozitie doua luni pentru a lua masuri in vederea remedierii deficientelor in punerea in aplicare a legislatiei Uniunii Europene privind bunastarea animalelor si, in special, sa puna in aplicare interdictia privind custile neimbunatatite pentru gaini ouatoare care se aplica de la 1 ianuarie 2012, dupa cum prevede Directiva 1999/74/CE. Daca nu va lua masuri in cele doua luni, Comisia Europeana se poate adresa Curtii Europene de Justitie.

Decizia de a interzice custile neimbunatatite a fost luata in 1999. Statele membre au avut la dispozitie doisprezece ani pentru a asigura o trecere fara dificultati la noul sistem si pentru a pune in aplicare directiva. Cu toate acestea, pana in prezent, in ciuda apelurilor repetate lansate de catre Comisie, 13 state membre, printre care si Romania, nu s-au conformat in mod corespunzator legislatiei UE.

Directiva 1999/74 CE prevede ca, de la 1 ianuarie 2012, toate gainile ouatoare trebuie sa fie tinute in custi imbunatatite, cu spatii suplimentare pentru cuibare, locuri de scormonit si stinghii, sau in sisteme alternative.

Conform directivei, custile pot fi utilizate numai daca fiecare gaina dispune de o cusca de cel putin 750 cm , de cuibar, asternuturi de paie, stinghii si dispozitive de scurtare a ghearelor, care sa permita gainilor sa-si satisfaca nevoile biologice si comportamentale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Respectarea deplina a cerintelor directivei de catre statele membre este esentiala. Este clar ca nerespectarea de catre statele membre a obligatiilor legale nu numai ca afecteaza bunastarea animalelor, dar poate duce, de asemenea, la distorsiuni ale pietei si la concurenta neloiala.

Statele membre care permit inca utilizarea custilor neimbunatatite creeaza un dezavantaj pentru fermele care au investit pentru a se conforma noilor masuri, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Proceduri de infringement au mai fost lansate joi impotriva Belgiei, Bulgariei, Greciei, Spaniei, Frantei, Italiei, Ciprului, Letoniei, Ungariei, Olandei, Poloniei si Portugaliei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton