Direcţia de Mediu din Primăria Timişoara a întocmit un proiect pentru cumpărarea unei staţii de selectare a deşeurilor vegetale şi compostarea lor. Referatul Direcţiei de Mediu arată că proiectul se realizează pentru deşeurile "verzi".
Maşina va toca, însă, şi şniţele, pâine, fructe sau orice deşeuri de acest gen pe care timişorenii le aruncă la gunoi. „Nu va fi compostată doar iarba, frunzele sau crengile, ci şi alimentele sau gunoaiele menajere, aşa numite umede”, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Lăcrămioara Condea. Prin această mişcare, primăria vrea să scadă cantitatea de gunoi ce va fi dusă la viitorul deponeu de la Ghizela şi să micşoreze astfel costurile cu aproximativ 30%. Pentru a fi rentabil, utilajul are nevoie de 60.000 de tone de deşeuri vegetale. Timişoara are 200.000 de arbori. În 2007, Retim a colectat 14 mii de tone de deşeuri vegetale. „La deşeurile colectate de Retim se adaugă acelea de la firmele care se ocupă de spaţii verzi şi de la populaţie. De asemenea, avem în vedere plantarea a încă 150.000 de arbori în Timişoara”, a mai spus Lăcrămioara Condea.
Citeste mai mult in Adevarul
Maşina va toca, însă, şi şniţele, pâine, fructe sau orice deşeuri de acest gen pe care timişorenii le aruncă la gunoi. „Nu va fi compostată doar iarba, frunzele sau crengile, ci şi alimentele sau gunoaiele menajere, aşa numite umede”, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Lăcrămioara Condea. Prin această mişcare, primăria vrea să scadă cantitatea de gunoi ce va fi dusă la viitorul deponeu de la Ghizela şi să micşoreze astfel costurile cu aproximativ 30%. Pentru a fi rentabil, utilajul are nevoie de 60.000 de tone de deşeuri vegetale. Timişoara are 200.000 de arbori. În 2007, Retim a colectat 14 mii de tone de deşeuri vegetale. „La deşeurile colectate de Retim se adaugă acelea de la firmele care se ocupă de spaţii verzi şi de la populaţie. De asemenea, avem în vedere plantarea a încă 150.000 de arbori în Timişoara”, a mai spus Lăcrămioara Condea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News