Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ingrasamant natural: Direcţia de Mediu din Primăria Timişoara a întocmit un proiect pentru cumpărarea unei staţii de selectare a deşeurilor vegetale şi compostarea lor
Direcţia de Mediu din Primăria Timişoara a întocmit un proiect pentru cumpărarea unei staţii de selectare a deşeurilor vegetale şi compostarea lor. Referatul Direcţiei de Mediu arată că proiectul se realizează pentru deşeurile "verzi".
Maşina va toca, însă, şi şniţele, pâine, fructe sau orice deşeuri de acest gen pe care timişorenii le aruncă la gunoi. „Nu va fi compostată doar iarba, frunzele sau crengile, ci şi alimentele sau gunoaiele menajere, aşa numite umede”, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Lăcrămioara Condea. Prin această mişcare, primăria vrea să scadă cantitatea de gunoi ce va fi dusă la viitorul deponeu de la Ghizela şi să micşoreze astfel costurile cu aproximativ 30%. Pentru a fi rentabil, utilajul are nevoie de 60.000 de tone de deşeuri vegetale. Timişoara are 200.000 de arbori. În 2007, Retim a colectat 14 mii de tone de deşeuri vegetale. „La deşeurile colectate de Retim se adaugă acelea de la firmele care se ocupă de spaţii verzi şi de la populaţie. De asemenea, avem în vedere plantarea a încă 150.000 de arbori în Timişoara”, a mai spus Lăcrămioara Condea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Compostul, un îngrăşământ ecologic natural
- » Mureş: Compostarea, de la teorie la acţiune
- » Compostul, pur si simplu. Principalele tipuri de compost ce pot fi produse in gospodarie
- » Manual pentru obtinerea compostului in gospodarii. Compostarea deseurilor menajere
- » Compania Lignitului Oltenia transforma carbunele in ingrasamant natural
Ultima ora
- » Ancheta privind oile neincinerate recuperate de pe nava Queen Hind
- » Ghidul solicitantului - participare in premiera la scheme de calitate
- » Recomandarile de iarna ale ANSVSA pentru crescatorii si transportatorii de animale
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
Comentarii
0 comentarii