Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectorii MAPDR au dat amenzi de peste 400.000 lei unor firme de morărit şi panificaţie


Echipele formate din inspectori ai Ministerului Agriculturii, direcţiilor pentru agricultură, Gărzii Financiare şi ofiţeri de poliţie au aplicat 192 de amenzi în valoare de 411.630 lei în urma unui control la nivel naţional desfăşurat în perioada 13-17 iulie, a anunţat, marţi, MAPDR.

"Au fost efectuate 410 controale la operatorii economici, după cum urmează: 63 societăţi comerciale şi producători agricoli, 191 depozite de cereale, 39 societăţi care procesează grâul, 73 societăţi de panificaţie şi 44 unităţi de comerţ. De asemenea, echipele mixte de control au efectuat 889 controale, în cadrul filtrelor organizate pe arterele rutiere, situate în zonele unde s-au recoltat cereale. Pentru neregulile depistate s-au aplicat 42 avertismente scrise, 192 amenzi, în valoare de 411.630 lei, în majoritatea judeţelor şi s-au retras 9 autorizaţii de depozit", se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).


Totodată, pentru neevidenţierea produselor finite şi a materiilor prime în actele contabile precum şi la transportul produselor s-au confiscat 209.180 kg de grâu de consum, în valoare de 79.500 lei, 600 kg de făina de grâu, în valoare de 1.000 lei, 8.200 de pâini, în valoare de 10.000 lei, 19.000 kg de orz, în valoare de 6.700 lei, 72.280 kg de rapiţă, în valoare de 86.800 lei şi 2.200 kg de tărâţă de grâu, în valoare de 1.350 lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit MAPDR, acţiunile de control au avut ca obiectiv verificarea existenţei autorizaţiilor pentru spaţiile de depozitare a produselor agricole, existenţa contractelor de vânzare – cumpărare, ale contractelor de custodie, ale documentelor fiscale şi de transport de la punctele de recoltare până la depozitele de cereale.

De asemenea, s-a urmărit identificarea operatorilor economici care produc pâine şi produse de panificaţie care funcţionează fără licenţe de fabricaţie, existenţa documentelor fiscale pentru materiile prime şi produsele obţinute, destinate comercializării, precum şi constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016