Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

InterAgro vrea sa modifice Legea gazelor, in contextul preluarii combinatului de producere a ingrasamintelor chimice Doljchim


Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a propus Ministerul Economiei o modificare a Legii gazelor, prin care gazele naturale destinate productiei de bunuri chimice si petrochimice sa fie considerate materie prima pentru aceste industrii, informeaza Mediafax.
"Am propus Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri modificarea Legii gazelor, astfel ca acestea sa fie denumite materie prima pentru chimizare, pentru ca acesta este procesul prin care se obtin produse cu valoare foarte mare. In alte tari e de neconceput sa ardem gazele, cu exceptia chimiei si petrochimiei", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Marin Mitrea, reprezentat al InterAgro si presedintele patronatului Nitrosfor.

Potrivit lui Mitrea, grupul InterAgro estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 594 milioane euro, in crestere fata de anul trecut. El nu a oferit detalii.

El a adaugat ca unitatile chimice si petrochimice detinute de grup au probleme in alimentarea cu gaze, unele dintre acestea fiind oprite intrucat nu exista suficiente gaze disponibile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de alta parte, o serie de consumatori industriali din sectorul chimic consuma doar gaze din productia interna pana in luna octombrie, aceasta fiind o masura a Guvernului de sprijinire a sectorului in perioada de criza economica.

Consumatorii de gaze din Romania utilizeaza in mod normal gaze intr-un cos format din gaze produse intern si gaze din import. Consumul anual al industriei chimice si petrochimice din Romania se ridica la circa 2,5 miliarde metri cubi, potrivit lui Mitrea. Consumul de gaze la nivel national este de peste 13 miliarde metri cubi.

Potrivit lui Mitrea, grupul InterAgro cumpara gaze de la compania de stat Romgaz Medias, dar intentioneaza sa cumpere si de la OMV Petrom, companie controlata de OMV Austria.

Printr-o lege de anul trecut, o serie de mari consumatori, printre care şi combinatele chimice ale grupului InterAgro, primesc deja doar gaze din producţia internă, până în octombrie anul acesta. Pentru că nu sunt suficiente gaze din producţia internă care să asigure consumul tuturora fără a duce la o majorare prea mare a importurilor, trei din cele şase combinate ale InterAgro sunt acum închise.

SC InterAgro SA este o companie privată cu capital mixt româno - britanic, înfiinţată în anul 1994, ce are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor şi a plantelor tehnice şi comerţul exterior, îndeosebi exportul de îngrăşăminte chimice pentru agricultură.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016