Exclusiv
Publicat in: Stiri
Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a propus Ministerul Economiei o modificare a Legii gazelor, prin care gazele naturale destinate productiei de bunuri chimice si petrochimice sa fie considerate materie prima pentru aceste industrii, informeaza Mediafax.
"Am propus Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri modificarea Legii gazelor, astfel ca acestea sa fie denumite materie prima pentru chimizare, pentru ca acesta este procesul prin care se obtin produse cu valoare foarte mare. In alte tari e de neconceput sa ardem gazele, cu exceptia chimiei si petrochimiei", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Marin Mitrea, reprezentat al InterAgro si presedintele patronatului Nitrosfor.

Potrivit lui Mitrea, grupul InterAgro estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 594 milioane euro, in crestere fata de anul trecut. El nu a oferit detalii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a adaugat ca unitatile chimice si petrochimice detinute de grup au probleme in alimentarea cu gaze, unele dintre acestea fiind oprite intrucat nu exista suficiente gaze disponibile.

Pe de alta parte, o serie de consumatori industriali din sectorul chimic consuma doar gaze din productia interna pana in luna octombrie, aceasta fiind o masura a Guvernului de sprijinire a sectorului in perioada de criza economica.

Consumatorii de gaze din Romania utilizeaza in mod normal gaze intr-un cos format din gaze produse intern si gaze din import. Consumul anual al industriei chimice si petrochimice din Romania se ridica la circa 2,5 miliarde metri cubi, potrivit lui Mitrea. Consumul de gaze la nivel national este de peste 13 miliarde metri cubi.

Potrivit lui Mitrea, grupul InterAgro cumpara gaze de la compania de stat Romgaz Medias, dar intentioneaza sa cumpere si de la OMV Petrom, companie controlata de OMV Austria.

Printr-o lege de anul trecut, o serie de mari consumatori, printre care şi combinatele chimice ale grupului InterAgro, primesc deja doar gaze din producţia internă, până în octombrie anul acesta. Pentru că nu sunt suficiente gaze din producţia internă care să asigure consumul tuturora fără a duce la o majorare prea mare a importurilor, trei din cele şase combinate ale InterAgro sunt acum închise.

SC InterAgro SA este o companie privată cu capital mixt româno - britanic, înfiinţată în anul 1994, ce are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor şi a plantelor tehnice şi comerţul exterior, îndeosebi exportul de îngrăşăminte chimice pentru agricultură.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Interagro - singurul producator roman din agricultura aflat in top 100 exportatori
Interagro - singurul producator roman din agricultura aflat in top 100 exportatori
In ciuda acestor cifre, singurii producatori romani prezenti in top 100 exportatori sunt Interagro...
Industria îngrăşămintelor: Concedieri la Doljchim, în luna martie
În luna martie, 200 de angajaţi ai Doljchim vor fi disponibilizaţi. Concedierile fac parte...
De ce nu a mai cumpărat Ioan Niculae Doljchim
Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro şi unul dintre cei mai bogaţi români, a...
Grupul InterAgro va mai inchide patru combinate chimice pana la finalul lunii aprilie
Grupul InterAgro a decis sa inchida alte patru combinate chimice in perioada15 februarie - 30...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura

Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea butasilor. Diferenta, in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de shisandra, o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva mii de metri patrati (sub o jumatate de hectar), dar poti lua startul chiar si cu o suprafata-test de cateva sute de metri patrati.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016