Interventie pentru micii fermieri. Conditiile pentru finantarea de 200.000 euro/ferma
Publicat la data de 05 Apr. 2023 in:
Stiri Tinerii fermieri vor avea la dispozitie, in perioada 2023 - 2028, o interventie cu o finantare ceva mai consistenta. In acest moment, nu se stie cand va fi lansata aceasta linie de finantare.
Interventia DR-12 se adreseaza fermierilor care au incheiat proiecte pe instalarea tinerilor fermieri in exercitiul financiar precedent. De asemenea, acestia vor primi 200.000 de euro/ferma, cu un grad de cofinantare din fonduri proprii cuprins intre 20% si 35%.
"Dupa ce fermierul primeste transa a doua pe instalare, va putea sa aplice pentru noul program cu siguranta, pentru ca in acel moment este inchis, practic, proiectul de tanar fermier.
Investitiile in consolidarea exploatatiilor tinerilor fermieri instalati si a fermierilor recent instalati are o valoare a sprijinului de maximum 200.000 euro/proiect, iar costurile eligibile pornesc de la 65%, pana la 80%, in functie de conditii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Eligibili sunt tinerii fermieri care au finalizat implementarea planului de afaceri in cadrul submasurii 6.1 din PNDR.
Conditiile de eligibilitate sunt: sa figureze in sistemul APIA in anul anterior depunerii cererii de finantare, investitia trebuie sa se realizeze in cadrul unei ferme cu o dimensiune economica de minimum 12.000 SO, trebuie sa dovedeasca viabilitatea economica a investitiei pe baza unei documentatii tehnico-economice, trebuie sa demonstreze asigurarea cofinantarii investitiei, investitia trebuie sa respecte prevederile legale in vigoare; si mai este ceva foarte important: in urma evaluarii exacte, trebuie sa asigure prin investitie posibile economii de apa cu minim 10%. Aici se face o documentatie intreaga.
Investitiile eligibile sunt: constructii noi sau modernizari, inclusiv spatii protejate pentru culturile agricole, hala pentru facilitatile de conditionare si depozitare a produselor agricole, investitiile in modernizarea fermelor pomicole, unitatile de conditionare si depozitare, achizitia de utilaje agricole, remorci, semiremorci si alte echipamente tehnologice; la fel se poate dezvolta componenta de marketing la nivelul exploatatiei, inclusiv magazinele la poarta fermei", a explicat consultantul Cosmin Maglas pentru AgroTV.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>