Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inundaţiile, ploile acide şi canicula au distrus culturile agricole. Preţurile vor creşte în toamnă
Canicula şi inundaţiile îi aduc pe agricultorii din toată ţara în pragul falimentului, scrie Realitatea.net. După ce au muncit câteva luni şi au investit toţi banii în lucrări, acum nu au ce recolta. Cartofii, sfecla de zahăr, ardeii, gogoşarii, roşiile, vinetele sau strugurii s-au uscat înainte de a se coace.
Producătorii din judeţul Harghita spun că producţia de cartofi de pe sute de hectare a fost distrusă în totalitate, iar pe alte câteva mii de hectare se recoltează doar 25% din cât se aşteptau. Din acest motiv, şi preţurile vor fi din toamnă mai mari.
"75% din suprafaţă a fost afectată de mana cartofului. În asemenea proporţii nu a mai fost de 20 de ani" a spus inginerul din cadrul Direcţiei Agricole Harghita, Csiki Margit.
"Ca pierdere materială, această pagubă înseamnă multe miliarde...6-7-8 miliarde" a spus un producător de cartofi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Şi strugurii s-au uscat. În judeţul Prahova, o parte dintre fermieri spun că au pierderi de până la 80%.
"Ce-i de vin nu avem ce alege, ce-i de masă, nu mai e. S-au dus, s-au uscat de la ploaia acidă, caniculă şi toate astea" a spu sun localnic.
Agricultorii din Buzău se uită şi ei neputincioşi la terenurile cultivate.
"Ardeii..am pierdut tot, nu am cules nimic, nimic. Totul e uscat. Nu am cules unul, măcar să mănânc unul din grădina asta. Şi capia şi gras, tot" a povestit un agricultor.
Legumicultorii din Dâmboviţa spun că doar culturile din solarii au scăpat neafectate, ce a fost pe câmp s-a distrus aproape în totalitate.
"Vor creşte preţurile. Marfa e foarte puţină în comparaţie cu anii trecuţi şi vor creşte preţurile" a spus un legumicultor.
Legumicultorii vând acum en gros roşiile cu preţuri între 3 şi 3,5 lei kilogramul, însă pe piaţă, în unele judeţe legumele ajung să coste chiar şi dublu.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News