Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iohannis: Noul ministru al Agriculturii trebuie sa actioneze cu pricepere

iohannis-noul-ministru-al-agriculturii-trebuie-sa-actioneze-cu-pricepere

Klaus Iohannis a spus ca noul ministru al Agriculturii trebuie sa actioneze cu pricepere si responsabilitate, in timp ce se afla la deschiderea INDAGRA.


”Ii felicit pe organizatorii de la Romexpo pentru ca sustin si promoveaza cu profesionalism realizarile si afacerile din domeniul agroalimentar, iar pe expozanti ii felicit pentru modul in care reunesc si anul acesta specificul traditional din agricultura cu interesul fata de noile tehnologii si standardele de calitate si abia astept sa vizitez targul, sa aflu direct de la expozanti cum merg afacerile. In agricultura, implicarea si bunastarea oamenilor conteaza decisiv. Producatori si fermieri, reprezentanti ai industriei alimentare, comercianti si finantatori, cu totii contribuiti la dezvoltarea agriculturii Romaniei si merita. Eforturile dumneavoastra sunt laudabile, date fiind dificultatile cu care va confruntati. Eu cred ca Romania poate progresa semnificativ printr-o mai buna utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii, din care a atras pana acum doar putin peste jumatate. Recoltele bune din ultimii ani si platile directe sustin agricultura, dar inca nu contribuie suficient la reducerea saraciei si a depopularii zonelor rurale. Trebuie sa schimbam Romania in bine pornind de la nevoile oamenilor si de la dorinta lor de a avea o viata mai buna”, a transmis Klaus Iohannis.
 
Acesta afirma ca ”roadele agriculturii necesita timp si conditii bune de productie, dar si de valorificare”.
 
”Fara masuri strategice urgente, nu vom putea echilibra balanta comerciala a produselor agroalimentare, care inregistreaza deja un deficit de, atentie, 1 miliard de euro. Stim cu totii ca exportul masiv de produse primare subventionate nu inseamna inca agricultura moderna, chiar daca fermierii investesc munca, energie si incredere ca eforturile lor sunt rasplatite corect. Stim si ca importul intensiv de produse finite cu valoare adaugata nu inseamna neaparat o crestere a calitatii alimentelor, in conditiile in care producatorii din industria noastra alimentara si din sectorul de procesare se bucura de apreciere publica si recunoastere internationala”, a mai spus Iohannis.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acesta a vorbit despre necesitatea de a avea o agricultura performanta, dar este nevoie de ”activarea responsabila a tandemului public-privat: implicare, profesionalism, investitii sustenabile si debirocratizare, competenta, dar si sprijin real din partea institutiilor publice”.
 
”Autoritatile statului trebuie sa fie constiente de responsabilitatile care le revin si cat mai capabile sa le si indeplineasca. Nu au fost deloc asa, din pacate, in combaterea epidemiei de pesta porcina, cu masuri adoptate, as zice, in bataie de joc fata de munca oamenilor si fata de asteptarile consumatorilor. Este multa treaba de facut pentru relansarea sectorului zootehnic, care acum, evident, se confrunta cu mari probleme si pentru care trebuie sa renasca speranta. Am convingerea ca agricultura poate fi varf de lance pentru cresterea economica a Romaniei si tocmai de aceea este imperativ ca noul ministru al agriculturii sa actioneze cu pricepere si responsabilitate”, a mai spus Iohannis.
 
Acesta a apreciat ca noua echipa de la Ministerul Agriculturii trebuie ”sa aiba nu doar usile, ci si mintile si inimile deschise pentru problemele” sectorului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016