Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Jurnalul National: Paine neagra da, paine alba ba
Din păcate, pâinea zilelor noastre nu mai seamănă cu pâinea din vremurile biblice, spune specialistul nostru. Pe vremea aceea, pâinea se făcea dintr-o specie de grâu care azi nu se mai cultivă, şi anume spelta. Grâul se măcina cu mori cu piatră, realizându-se un măciniş total, şi, astfel, se păstrau calităţile bobului. Era o pâine foarte hrănitoare întrucât nu erau îndepărtate vitaminele, germenii. Calitatea superioară era dată şi de faptul că nu se folosea drojdie, ci maia, obţinută prin fermentarea strugurilor.
În trecut, oamenii săraci erau cei care mâncau pâine neagră, în timp ce pâinea albă era preferată de aristocraţi. Situaţia s-a schimbat în secolul al XX-lea, pâinea neagră fiind la mare căutare pentru valoarea sa nutritivă superioară.
Pâinea albă se prepară dintr-un grâu comun, moale, care are amidon. Românii sunt mari consumatori de pâine şi ocupă un loc fruntaş printre ţările din Europa când este vorba de aşa ceva. "Trist este că sunt destui cei care aleg să consume pâine albă. Trist, pentru că pâinea albă este lipsită de multe elemente nutritive de care are nevoie organismul nostru", spune specialistul nostru.
Pâinea albă este dezechilibrată din punct de vedere al profilului nutriţional, are un indice glicemic crescut. Excesul de pâine de acest fel poate duce la îmbolnăvirea pancreasului şi la rezistenţă la insulină. Pe de altă parte, creşte riscul apariţiei de obezitate şi al bolilor cardiovasculare. Avantaj: pâinea albă nu se alterează.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Jurnalul National
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News