Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Kaufland intentioneaza sa preia in doi ani peste 60% din carnea de porc locala

kaufland-intentioneazasa-preia-in-doi-ani-peste-60-din-carnea-de-porc-locala

Anuntul a fost facut cu oicazia lansarii programului Raftul romanesc, ce si propune vsalorificarea in magazinele retelei a carnii de porc romanesc.


 Kaufland Romania a lansat miercuri, in premiera, impreuna cu Cooperativa Agricola Tara Mea, primul program national pentru carne de porc 100% romaneasca, prin care se doreste preluarea a peste 60% din carnea de porc romaneasca, respectiv in jur de 300.000 de porci pe an, pana in anul 2020.
 
„Programul este o colaborare pe termen lung privind preluarea de porcine tinere pentru ingrasare in scop de abatorizare. Cooperativa a adunat peste 100 de fermieri mici si mijlocii care se ocupa de cresterea porcinelor pentru a face posibil acest program. Dupa taiere, carnea proaspata ajunge pe rafturile magazinelor Kaufland in intreaga retea. Obiectul programului este sa ajungem la peste 300.000 de porci livrati pe an in anul 2020, adica peste 18.000 de tone pe an”, a declarat intr-o conferinta de presa, Valer Hancas, manager Corporate Affairs si Comunicare Kaufland Romania.
 
Acesta a precizat ca, in prezent, sunt livrati in reteaua de magazine peste 400 de porci pe zi, cantitate care se va dubla pana la finalul acestui an.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Vom ajunge astfel la 800 de porci pe zi adica aproximativ 150-160.000 de kilograme pe saptamana sau 8.500 de tone de carne pe an. Avem obiective setate la finalul fiecarui an, ca atare la finalul anului 2018 vom lua 180.000 de porci pe an, iar la finalul 2019 targetul este de a depasi 250.000 de porci pe an. In momentul in care programul va ajunge la maturitate vom prelua peste 60% din carnea de porc locala, o cantitate fara precedent preluata de un retailer in Romania”, a adaugat Hancas.
 
In opinia acestuia, programul are si rolul de a educa fermierii pentru a obtine o carne de calitate, folosind doar furaje autohtone, fara soia, pentru a obtine gustul traditional al carnii de porc romanesti.
 
„Cooperativa Tara Mea va impune trecerea la formatul de hrana ce provine exclusiv din agricultura romaneasca, hrana naturala prin furaje fara soia, pentru a obtine gustul traditional al carnii de porc romaneasca. Asta inseamna ca acest tip de carne va avea o calitate superioara in raport cu carnea de import. Misiunea noastra este de a dezvolta in mod durabil agricultura nationala si bunastarea animalelor in lantul de aprovizionare prin majorarea aportului de carne proaspata provenita din productia interna de porci de la ferme mici si mijlocii din Romania”, a precizat Hancas.
 
De asemenea, carnea proaspata de porc provenita din acest program va fi preluata intr-un spatiu de vanzare dedicat, intitulat Raftul Romanesc, care va fi amenajat special pentru a incuraja clientii sa opteze pentru produse de provenienta locala.
 
La randul sau, Marco Hößl, directorul general Kaufland Romania, a subliniat importanta acestui program pentru fermierii romani, exprimandu-si totodata preferinta personala pentru carnea de porc romaneasca avand in vedere nationalitatea sa germana.
 
„Ne dorim ca acest program sa cladeasca un viitor mai bun pentru fermierii romani si in timp sa devina un model de actiune pentru toti cei care obisnuiesc sa investeasca in business, tinand cont de nevoile comunitatii si ale partenerilor. Deci, sunt neamt si imi place foarte mult carnea de porc, dupa cum se poate observa, si acesta este un motiv in plus sa vreau carne din Romania”, a adaugat seful Kaufland Romania.
 
Presedintele Cooperativei Agricole Tara Mea, Florin Burculescu, sustine ca lansarea acestui proiect este un eveniment istoric in care fermierii romani s-au coalizat intr-o cooperativa si reusesc cu un partener serios sa creasca vanzarea carnii de porc din Romania.
 
„Practic, acest program deschide orizonturi noi pentru industria de porc romaneasca, pentru agricultura romaneasca si putem vorbi de un T0. Daca in 1989 aveam 15 milioane de porci, in 2000 am avut 800.000 si astazi avem 4 milioane. Cu acest mecanism de vanzare in care avem garantata vanzarea carnii de porc in Romania, pe productia romaneasca de cereale, cred ca putem spune ca se restarteaza industria de carne de porc din Romania”, a adaugat Florin Burculescu.
 
Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a felicitat cooperativa intitulata Tara mea, pentru ca prin acest program s-a putut atrage un partener serios.
 
„Tara noastra pe care trebuie sa o respectam, pe care trebuie sa o slujim, in care sa traim si sa mancam traind bine si sa mancam sanatos produse pe care le facem aici cu migala, cu efort, cu multa grija, intr-un cuvant cu sudoare. Ma bucur ca si mass-media astazi, ca de obicei, a prezentat acelasi varf de interes, a venit aici pentru a conecta tara la un program minunat, cum de altfel in ultima perioada ati fost peste tot acolo unde se naste un program in interesul si folosul tarii. Le facem cu stradanie si in folosul tarii. Le facem cu stradanie si le facem in fiecare zi”, a mentionat Petre Daea.
 
Cei prezenti au semnat un angajament de sustinere a fermierilor romani prin acestui program, care sa ateste ca isi asuma obiectivele din program, primind totodata si un simbol, o placheta, din partea Kaufland Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016