Publicat in: Stiri
Kaufland intentioneaza  sa preia in doi ani peste 60% din carnea de porc locala
Anuntul a fost facut cu oicazia lansarii programului Raftul romanesc, ce si propune vsalorificarea in magazinele retelei a carnii de porc romanesc.
 Kaufland Romania a lansat miercuri, in premiera, impreuna cu Cooperativa Agricola Tara Mea, primul program national pentru carne de porc 100% romaneasca, prin care se doreste preluarea a peste 60% din carnea de porc romaneasca, respectiv in jur de 300.000 de porci pe an, pana in anul 2020.
 
„Programul este o colaborare pe termen lung privind preluarea de porcine tinere pentru ingrasare in scop de abatorizare. Cooperativa a adunat peste 100 de fermieri mici si mijlocii care se ocupa de cresterea porcinelor pentru a face posibil acest program. Dupa taiere, carnea proaspata ajunge pe rafturile magazinelor Kaufland in intreaga retea. Obiectul programului este sa ajungem la peste 300.000 de porci livrati pe an in anul 2020, adica peste 18.000 de tone pe an”, a declarat intr-o conferinta de presa, Valer Hancas, manager Corporate Affairs si Comunicare Kaufland Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat ca, in prezent, sunt livrati in reteaua de magazine peste 400 de porci pe zi, cantitate care se va dubla pana la finalul acestui an.
 
„Vom ajunge astfel la 800 de porci pe zi adica aproximativ 150-160.000 de kilograme pe saptamana sau 8.500 de tone de carne pe an. Avem obiective setate la finalul fiecarui an, ca atare la finalul anului 2018 vom lua 180.000 de porci pe an, iar la finalul 2019 targetul este de a depasi 250.000 de porci pe an. In momentul in care programul va ajunge la maturitate vom prelua peste 60% din carnea de porc locala, o cantitate fara precedent preluata de un retailer in Romania”, a adaugat Hancas.
 
In opinia acestuia, programul are si rolul de a educa fermierii pentru a obtine o carne de calitate, folosind doar furaje autohtone, fara soia, pentru a obtine gustul traditional al carnii de porc romanesti.
 
„Cooperativa Tara Mea va impune trecerea la formatul de hrana ce provine exclusiv din agricultura romaneasca, hrana naturala prin furaje fara soia, pentru a obtine gustul traditional al carnii de porc romaneasca. Asta inseamna ca acest tip de carne va avea o calitate superioara in raport cu carnea de import. Misiunea noastra este de a dezvolta in mod durabil agricultura nationala si bunastarea animalelor in lantul de aprovizionare prin majorarea aportului de carne proaspata provenita din productia interna de porci de la ferme mici si mijlocii din Romania”, a precizat Hancas.
 
De asemenea, carnea proaspata de porc provenita din acest program va fi preluata intr-un spatiu de vanzare dedicat, intitulat Raftul Romanesc, care va fi amenajat special pentru a incuraja clientii sa opteze pentru produse de provenienta locala.
 
La randul sau, Marco Hößl, directorul general Kaufland Romania, a subliniat importanta acestui program pentru fermierii romani, exprimandu-si totodata preferinta personala pentru carnea de porc romaneasca avand in vedere nationalitatea sa germana.
 
„Ne dorim ca acest program sa cladeasca un viitor mai bun pentru fermierii romani si in timp sa devina un model de actiune pentru toti cei care obisnuiesc sa investeasca in business, tinand cont de nevoile comunitatii si ale partenerilor. Deci, sunt neamt si imi place foarte mult carnea de porc, dupa cum se poate observa, si acesta este un motiv in plus sa vreau carne din Romania”, a adaugat seful Kaufland Romania.
 
Presedintele Cooperativei Agricole Tara Mea, Florin Burculescu, sustine ca lansarea acestui proiect este un eveniment istoric in care fermierii romani s-au coalizat intr-o cooperativa si reusesc cu un partener serios sa creasca vanzarea carnii de porc din Romania.
 
„Practic, acest program deschide orizonturi noi pentru industria de porc romaneasca, pentru agricultura romaneasca si putem vorbi de un T0. Daca in 1989 aveam 15 milioane de porci, in 2000 am avut 800.000 si astazi avem 4 milioane. Cu acest mecanism de vanzare in care avem garantata vanzarea carnii de porc in Romania, pe productia romaneasca de cereale, cred ca putem spune ca se restarteaza industria de carne de porc din Romania”, a adaugat Florin Burculescu.
 
Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a felicitat cooperativa intitulata Tara mea, pentru ca prin acest program s-a putut atrage un partener serios.
 
„Tara noastra pe care trebuie sa o respectam, pe care trebuie sa o slujim, in care sa traim si sa mancam traind bine si sa mancam sanatos produse pe care le facem aici cu migala, cu efort, cu multa grija, intr-un cuvant cu sudoare. Ma bucur ca si mass-media astazi, ca de obicei, a prezentat acelasi varf de interes, a venit aici pentru a conecta tara la un program minunat, cum de altfel in ultima perioada ati fost peste tot acolo unde se naste un program in interesul si folosul tarii. Le facem cu stradanie si in folosul tarii. Le facem cu stradanie si le facem in fiecare zi”, a mentionat Petre Daea.
 
Cei prezenti au semnat un angajament de sustinere a fermierilor romani prin acestui program, care sa ateste ca isi asuma obiectivele din program, primind totodata si un simbol, o placheta, din partea Kaufland Romania.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Petre Daea participa la reuniunea informala a ministrilor Agriculturii
Petre Daea participa la reuniunea informala a ministrilor Agriculturii
Reuniuea va fi prezidata de ministrul Afacerilor Rurale din Suedia, Peter...
Productia de carne de porc a scazut cu 11%
Productia de carne de porc a scazut cu 11%
In ceea ce priveste luna decembrie a anului trecut, s-a inregistrat o productie de 68.497 tone de...
Petre Daea: Nu astept dupa PNRR pentru irigatii
Petre Daea: Nu astept dupa PNRR pentru irigatii
Petre Daea nu asteapta modificarile PNRR pentru a investi in irigatii. Acesta vrea sa se...
Ministrul desemnat al Agriculturii: Am putea sa nu mai exportam carne de porc
Ministrul desemnat al Agriculturii: Am putea sa nu mai exportam carne de porc
"Situatia este foarte grava. Aproape toata Romania e in zona rosie. Din pacate, la 24...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton