Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La Sibiu, ciobanii se grabesc sa se inregistreze la DSV, pentru a-si putea vinde marfa conform noilor reguli
Tot mai multi ciobani au apelat la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) pentru a obtine documentul de inregistrare sanitar-veterinara, cu ajutorul caruia pot comercializa branza de Sibiu, conform normelor Uniunii Europene, anunta Agerpres. Potrivit unui comunicat transmis presei de DSVSA, in ultimele 6 zile, s-au inregistrat la Sibiu, 17 producatori care comercializeaza lapte de vaca si 12 producatori care vand branzeturi din lapte de oaie, iar solicitarile sunt in medie de 4 producatori pe zi.
Ciobanii se grabesc sa intre in legalitate, dupa ce, in urma ultimelor controale din pietele din Sibiu, doar cativa au mai fost lasati sa isi vanda branza, urda si casul. La Sibiu sunt inregistrati sanitar-veterinar pentru vanzare directa 332 de mici producatori (288 de producatori pentru comert cu miere de albine, 4 pentru oua si 40 de producatori cu lapte de vaca), iar pentru vanzare cu amanuntul - 1.549 de agenti economici cu produse de origine animala si 168 cu produse de origine nonanimala, la care se adauga inca 26 de producatori individuali care comercializeaza branzeturi (7 producatori din lapte de vaca si 19 din lapte de oaie).
Ordinul 111/ 2008 se refera la toti operatorii din domeniul alimentar, care produc, proceseaza, depoziteaza si comercializeaza alimente de origine animala si nonanimala, de a-si inregistra la DSVSA activitatea pe care doreste sa o desfasoare si obligativitatea de a respecta normele tehnologice si de igiena pe tot traseul produsului de la producere pana la consumator si de a asigura conditiile de trasabilitate (originea produsului) prin aplicarea unei etichete.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Inspectorii DSVSA precizeaza ca laptele crud se poate comercializa in ambalaje de sticla sau ambalajul clientului, iar branzeturile nu trebuie vidate, ci se comercializeaza traditional, depozitate in cutii de plastic sau putini, iar degustarea branzeturilor, la solicitarea consumatorilor, se poate realiza in conditii de protejare a produselor folosind o scobitoare, lingura sau furculita. Cu ocazia obtinerii acestor documente, producatorii primesc si un model de eticheta prin care sa se indentifice producatorul, sortimentul de produs, data producerii si valabilitatea, eticheta care se aplica obligatoriu pe ambalaj, respectiv pe sticla cu lapte sau pe cutia de plastic sau putina, in care sunt ambalate branzeturile si care este necesara pentru informarea corecta a consumatorului.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura