Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La Torino, „Târgul Ţăranului” şi producătorii săi locali prezintă produse tradiţionale româneşti la evenimentul european Salone del Gusto
În perioada 21-25 octombrie 2010, la invitaţia Slow Food Italia, Asociaţia Grupul de Iniţiativă “Radu Anton Roman” prezintă „Târgul Ţăranului” în cadrul Salone del Gusto, ediţia a VIII-a, la Palasport Olimpico din Torino.
La această ediţie a salonului unde sunt aşteptaţi circa 150.000 de vizitatori, vor fi prezentate produse tradiţionale selectate din cadrul “Târgul Ţăranului”. Produse din carne afumate realizate de familia Oancea (Tălmăcel, judeţul Sibiu), ţuică tradiţională produsă de Emil Florescu (Cuca, judeţul Argeş), specialităţi de miere produse de Wilhelm Tartler (Hanba, judeţul Sibiu), acestea vor fi oferite vizitatorilor. Participarea la acest eveniment este o recunoaştere a susţinerii Asociaţiei pentru micii fermieri din România şi conectarea lor la pieţele locale, precum şi păstrarea reţetelor străvechi.
În paralel cu Salone del Gusto se va desfăşura şi Terra Madre, o reuniune internaţională Slow Food la care vor participa 5.000 de persoane din toată lumea pentru a discuta despre păstrarea diversităţii hranei şi va fi adoptat un Manifest în 8 puncte privind politica în domeniul hranei.
Cu o vechime de peste 3 ani, desfăşurat în Bucureşti în fiecare week-end la ARK Bursa Mărfurilor, lunar la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, „Târgul Ţăranului” este un proiect destinat susţinerii micilor producători şi realizării unui lanţ alimentar corect şi echitabil pentru producătorii de produse tradiţionale. Acest lanţ care leagă micile ferme de pieţe, va permite păstrarea vechilor reţete de produse tradiţionale, elemente de patrimoniu cultural. Din 2007 până în prezent au fost organizate 230 de întâlniri săptămânale cu fermierii, zeci de evenimente dedicate hranei şi micilor producători în cadrul „Târgului Ţăranului”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Asociaţia Grupul de Iniţiativă „Radu Anton Roman” a derulat în cursul anului 2010 o serie de proiecte: Târgul Ţăranului/Earth Market, „La ciorbărie” în perioada martie-iunie 2010 realizat împreună cu elevi ai Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, Centrul de Informare „Slow Food”, organizarea unei delegaţii la reuniunea Terra Madre Balkans 2010 (Sofia) a reprezentanţilor comunităţilor hranei din mai multe ţări balcanice.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News