Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La Torino, „Târgul Ţăranului” şi producătorii săi locali prezintă produse tradiţionale româneşti la evenimentul european Salone del Gusto


În perioada 21-25 octombrie 2010, la invitaţia Slow Food Italia, Asociaţia Grupul de Iniţiativă “Radu Anton Roman” prezintă „Târgul Ţăranului” în cadrul Salone del Gusto, ediţia a VIII-a, la Palasport Olimpico din Torino.
La această ediţie a salonului unde sunt aşteptaţi circa 150.000 de vizitatori, vor fi prezentate produse tradiţionale selectate din cadrul “Târgul Ţăranului”. Produse din carne afumate realizate de familia Oancea (Tălmăcel, judeţul Sibiu), ţuică tradiţională produsă de Emil Florescu (Cuca, judeţul Argeş), specialităţi de miere produse de Wilhelm Tartler (Hanba, judeţul Sibiu), acestea vor fi oferite vizitatorilor. Participarea la acest eveniment este o recunoaştere a susţinerii Asociaţiei pentru micii fermieri din România şi conectarea lor la pieţele locale, precum şi păstrarea reţetelor străvechi.

În paralel cu Salone del Gusto se va desfăşura şi Terra Madre, o reuniune internaţională Slow Food la care vor participa 5.000 de persoane din toată lumea pentru a discuta despre păstrarea diversităţii hranei şi va fi adoptat un Manifest în 8 puncte privind politica în domeniul hranei.

Cu o vechime de peste 3 ani, desfăşurat în Bucureşti în fiecare week-end la ARK Bursa Mărfurilor, lunar la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, „Târgul Ţăranului” este un proiect destinat susţinerii micilor producători şi realizării unui lanţ alimentar corect şi echitabil pentru producătorii de produse tradiţionale. Acest lanţ care leagă micile ferme de pieţe, va permite păstrarea vechilor reţete de produse tradiţionale, elemente de patrimoniu cultural. Din 2007 până în prezent au fost organizate 230 de întâlniri săptămânale cu fermierii, zeci de evenimente dedicate hranei şi micilor producători în cadrul „Târgului Ţăranului”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Asociaţia Grupul de Iniţiativă „Radu Anton Roman” a derulat în cursul anului 2010 o serie de proiecte: Târgul Ţăranului/Earth Market, „La ciorbărie” în perioada martie-iunie 2010 realizat împreună cu elevi ai Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, Centrul de Informare „Slow Food”, organizarea unei delegaţii la reuniunea Terra Madre Balkans 2010 (Sofia) a reprezentanţilor comunităţilor hranei din mai multe ţări balcanice.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016