Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
LAPAR cere demisia ministrului Agriculturii
Presedintele LAPAR , Laurentiu Baciu a cerut vineri demisia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, motivand ca legile adoptate in mandatul sau mai mult incurca fermierii decat ii ajuta.
„Adunarea generala a propus in unanimitate sa cerem demisia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care a demonstratat ca prin legile pe care le-a propus mai mult ne incurca decat ne ajuta. De asemenea, a promovat trei legi antiromanesti intre care si cea privind vanzarea terenurilor agricole”, a declarat Baciu, citat de Agroinfo, cu prilejul Adunarii Generale a membrilor Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR¬).
Potrivit proiectului privind vanzarea terenurilor agricole , cetatenii si persoanele juridice apartinand unui stat membru al Uniunii Europene sau statelor care sunt parte la Acordul privind Spatiul Economic European sau Confederatiei Elvetiene pot achizitiona teren agricol in Romania in conditii de reciprocitate. Cetateanul unui stat tert si apatridul cu domiciliul intr-un stat tert, precum si persoanele juridice avand nationalitatea unui stat tert pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole situate in extravilan in conditiile reglementate prin tratate internationale, pe baza de reciprocitate, in conditiile prezentei legi.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a catalogat legea in plen drept “foarte buna”.
In cadrul intalnirii de vineri, conducerea LAPAR a vorbit si despre actiunile pe care le-a intreprins cu privire la interzicerea utilizarii neonicotinoidelor in tratarea semintelor, actiuni care, potrivit LAPAR, ar fi trebuit intreprinse de catre MADR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„Nu avem de unde astepta un semnal pozitiv, atata timp cat MADR nu a facut niciun demers in acest sens. Singurii care am trimis o scrisoare comisarului european pentru Sanatate si Protectia consumatorului, Tonio Borg, am fost noi, membrii LAPAR. In raspunsul primit, oficialul Uniunii Europene a precizat ca acolo unde sunt situatii deosebite, se poate face o derogare de pana la doi ani. Statul roman, prin Ministerul Agriculturii, trebuia sa faca o notificare si nu era greu de aprobat de catre UE, dar probabil ca sunt alte treburi mai importante decat soarta agricultorilor”, a sustinut Baciu.
Uniunea Europeana a decis sa restrictioneze utilizarea fipronilului, considerat un insecticid mortal pentru albine. Forurile europene au anuntat ca interdictia neonicotinoidelor este temporara si are in vedere protejarea populatiei de albine, care ar fi fost afectata de aceasta substanta.
Restrictia a intrat in vigoare incepand cu 31 decembrie 2013. Semintele care au fost tratate cu fipronil vor mai putea fi semanate pana la 28 februarie 2014
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi