Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lapte proaspat de vaca de la dozator, in tot mai multe orase din tara


Un fermier din comuna Cojasca, judetul Dambovita, s-a hotărât să investească în automate de distribuit lapte proaspăt. Prima instalaţie de acest gen a fost montată în Piaţa 1 Mai, în cadrul sectorului lactate. Ion Ciobanu este hotărât să mai amplaseze astfel de aparate şi în celelalte spaţii agro-alimentare din municipiu, ba chiar se gândeşte să pătrundă şi pe piaţa din celelalte oraşe ale judeţului.
„Am acasă o microfermă zootehnică. Întreţin patru vaci din rasa Bălţata Românească, bună producătoare de lapte. Am zis să încerc o astfel de afacere. În ţările civilizate, automatele de lapte funcţionează din plin. De ce să nu avem şi noi”, spune fermierul, potrivit Adevarul.

Un litru de lapte la automatul din piaţă se vinde cu 2,5 lei, dar omul poate să cumpere atât cât îl ţine punga. „Asta mă avantajează cel mai mult, că pot să mă duc să-mi iau lapte de un leu, dacă atâta am în buzunar, că nu e musai să cumpăr un litru. Pe scară la noi, vine cineva şi aduce lapte, dar e musai să iei o sticlă de doi litri. Mai puţin nu dă. Zice că nu e rentabil”, spune tanti Lenuţa, o bătrânică din Micro IX.

Târgoviştenii s-au înghesuit în Piaţa 1 Mai, să vadă... minunea. Oamenii sunt mulţumiţi de iniţiativă. „Este o măsură lăudabilă, nemaipomenită chiar. Mergi dimineaţa şi îţi ei laptele, proaspăt, fără nici un fel de conservanţii. Şi, pe deasupra, este şi rentabil ca preţ. La supermarketurile din oraş, laptele costă mai mult de 2,5 lei, dacă vrei să fie ceva mai gras”, afirmă Sonia Ciuciuc, pensionară.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primul dozator de lapte proaspat si in Zalau
Proprietarii unei ferme de vaci din Zalău, judetul Salaj, au amplasat în municipiu primul automat de lapte integral, nefiert şi nepasteurizat, sub forma unei căsuţe supranumite MUU. Afacerea a fost demarată după ce iniţiatorii ei au constatat o cerere crescută de lapte proaspăt din parte locuitorilor oraşului.

"Aveam deja foarte mulţi clienţi cărora le duceam laptele proaspăt muls direct acasă. Pierdeam foart emult timp şi costurile erau mari. Aşa că ne-am gândit la un automat de lapte, aşa cum există în străinătate. Am amplasat deja un automat şi, deoarece merge peste aşteptări, vom mai pune două sau trei, în alte zone ale oraşului", a declarat luni Daniela Terheş, unul din proprietarii fermei.

Conform sursei citate, ferma este dotată cu aparate de muls profesionale şi laptele are o calitate certificată prin buletinele de analize eliberate de Direcţia Sanitar Veterinară. Imediat dupa muls, laptele este răcit la 3 grade Celcius, în cel mult 15 minute. Noul automat menţine laptele rece şi funcţionează non-stop. Incinta de dozare se blochează electronic şi este dotată cu sistem de dezinfectare cu raze ultraviolete şi jet dispersor de apă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016