Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lege in vigoare: Interdictia la pasunat s-a incheiat!

lege-in-vigoare-interdictia-la-pasunat-s-a-incheiat

Veste buna pentru crescatorii de animale. Isi pot scoate fara probleme animalele la pasunat, dupa ce perioada de interdictie prevazuta in lege, intre 6 decembrie si 24 aprilie, s-a incheiat.


Modificarile aduse la legea Vanatorii prevad termene clare privind pasunatul animalelor. Astfel, potrivit Legii nr. 13/2020 pentru modificarea si completarea Legii vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006, pasunatul este interzis, in fiecare an, intre 6 decembrie si 24 aprilie.
 
Exceptie fac acele cazuri in care proprietarul animalelor domestice este chiar proprietarul terenului agricol in cauza, sau detine cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al detinatorului de teren agricol pe care se pasuneaza si care este inregistrat la unitatea administrativ-teritoriala.
 

Pedeapsa cu inchisoarea pentru pasunatul in padure

 
Trebuie reamintit ca pasunatul in paduri este interzis pe toata perioada anului si este sanctionat conform legii. Potrivit Codului Silvic (forma actualizata), pasunatul in padurile sau in suprafetele de padure in care acesta este interzis constituie infractiune silvica si se pedepseste dupa cum urmeaza:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
a) cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca valoarea prejudiciului este de cel putin 5 ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior, la data comiterii faptei;
 
b) cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda, daca valoarea prejudiciului este de cel putin 20 de ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior, la data comiterii faptei; c) cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda, daca valoarea prejudiciului este de cel putin 50 de ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior, la data comiterii faptei.
 
(2) Limitele speciale ale pedepselor prevazute la alin. (1) se majoreaza cu jumatate, in cazul in care faptele au fost savarsite in urmatoarele imprejurari:
 
a) in timpul noptii;
 
b) in fondul forestier national situat in arii naturale protejate de interes national.

Proiect de lege: confiscarea animalelor pentru pasunatul neautorizat


Un proiect de lege initiat de un grup de senatori si depus la Camera pentru dezbatere prevede sanctiuni aspre, inclusiv confiscarea animalelor, pentru pasunatul neautorizat. Propunerea legislativa vizeaza prevenirea si combaterea distrugerii culturilor agricole si a pasunatului neautorizat.
 
"Din cauza pasunatului neautorizat, agricultorii ajung in situatia in care nu mai pot sa foloseasca terenul lor, animalele pasunand nelegal, in afara perioadei stabilite, distrug culturile de pe terenurile arabile, ordinea publica fiind grav perturbata", scriu initiatorii proiectului legislativ.

Prin noul act normativ, orice persoana poate anunta autoritatile administratiei publice locale daca exista o suspiciune de pasunat neautorizat, iar politistul este cel care constata incalcarea legii. Totodata, proiectul prevede infiintarea unor servicii de adapostire pentru animale la nivel judetean, iar ordinul de plasare a animalelor in adapost sa fie pus in executare de catre personalul care asigura prestarea serviciilor de adapostire, in prezenta politistului care l-a emis si, dupa caz, a jandarmului.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016