Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasunatul in culturile fermierilor este interzis in lipsa unei autorizatii scrise

pasunatul-in-culturile-fermierilor-este-interzis-in-lipsa-unei-autorizatii-scrise

Senatul a votat legea care interzice pasunatul in culturile fermierilor in lipsa unei autorizatii scrise. Astfel, proiectul de lege care impune ca pasunatul sa se faca doar cu autorizatie a trecut de votul Senatului, urmand ca, forul decizional, alesii din Camera Deputatilor sa hotarasca daca va merge mai departe spre promulgare. In ceea ce ii priveste pe crescatorii de animle, noile reglementari se anunta drastice.


Aceasta propunere legislativa privind prevenirea si combaterea distrugerii culturilor agricole si a pasunatului neautorizat, dar si modificarea unor acte normative a fost inregistrata in luna aprilie in Parlament. De asemenea, a fost votata de senatori pe 19 septembrie cu 111 voturi pro, zero contra si 2 abtineri. In prezent, legea nu este in vigoare, pentru acest fapt trebuie sa treaca de votul Camerei Deputatilor urmand ca presedintele Klaus Iohannis sa promulge proiectul si sa fie publicat in Monitorul Oficial. 
 
In cazul in care proiectul va fi promulgat, acesta va impune o serie de reguli drastice pentru crescatorii de animale. Conform noilor prevederi, consiliile locale vor aproba regulamentul de pasunat valabil pe intreg teritoriul administrativ al unitatii administrativ-teritoriale. In acest sens, regulamentul aprobat prin hotararea consiliului local stabileste reguli de exploatare a pajistilor prin pasunat si contine:
 
- conditiile de pasunat
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
- perioada in care este permis pasunatul
 
- conditiile si procedura de emitere a autorizatiei de pasunat
 
- numarul de animale care pot fi hranite pe suprafata de pajiste in intreaga perioada de pasunat, exprimata in unitati vita mare/UVM la hectar, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare
 
In conditiile in care exista amenajament pastoral valabil pentru pajistile aflate pe unitatea administrativ-teritoriala, atunci regulamentul de pasunat se va elabora in baza acestuia.
 
Printre modificarile facute se numara si pasunatul animalelor care se poate realiza doar cu o autorizatie eliberata in prealabil de Primarie. In acest caz, autorizatia va contine datele de identificare ale detinatorului animalului sau a persoanei imputernicite cu paza animalelor, ale terenului, efectivului de animale si perioada de valabilitate a autorizatiei.
 
Orice persoana poate anunta autoritatile administratiei publice locale daca exista o suspiciune de pasunat neautorizat sau daca identifica animale pe culturile lor. De asemena, autoritatile se pot sesiza si din oficiu.
 
In urma acestora, reprezentantul autoritatii administratiei publice locale si politistul din cadrul Politiei Romane sunt obligati sa constate la fata locului veridicitatea celor sesizate. De asemenea, deplasarea se asigura de catre autoritatea administratiei publice locale, urmand ca bugetul local sa suporte cheltuielile. In conditiile in care situatia impune, se va solicita interventia de urgenta a Jandarmeriei Romane de catre administratia publica locala.
 
Controlul autorizatiei de pasunat se va face daca animalele sunt supravegheate. In cazul in  care animalele nu sunt supravegheate, se va constata abandonul acestora, urmand ca politistul sa emita ordin de plasare in adapost pentru o perioada de trei zile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016