Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Legea privind combaterea ambroziei incepe sa fie pusa in aplicare
In ultima sedinta de guvern au fost aprobate normele metodologice de aplicare a acestei legi, in acest fel stabilindu-se institutiile responsabile, precum si atributiile acestora in ceea ce priveste prevenirea, combaterea si distrugerea buruienii ambrozia.
Campania de informare, precum si stabilirea suprafetelor de teren infestate cu buruiana ambrozia vor fi realizate inca din anul 2018.
De asemenea, prezentul actul normativ prevede ca autoritatile administratiei publice locale vor identifica anual terenurile infestate cu buruiana ambrozia de pe raza teritoriala a unitatilor administrativ teritoriale si vor soma proprietarii sau detinatorii acestora in vederea luarii masurilor necesare pentru evitarea instalarii sau raspandirii acestei buruieni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Verificarea si constatarea nerespectarii de catre proprietarii sau detinatorii de terenuri infestate cu buruiana ambrozia a dispozitiilor din somatie se realizeaza de catre o comisie mixta, constituita prin ordin al prefectului, formata din specialisti desemnati din cadrul directiilor pentru agricultura judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, comisariatelor judetene ale Garzii Nationale de Mediu, directiilor judetene de sanatate publica si autoritatii publice locale pe a carei raza teritoriala se face controlul. Totodata, comisia mixta are competenta aplicarii sanctiunilor prevazute de Legea nr. 62/2018.
Implementarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, aprobate prin proiectul de hotarare va conduce la diminuarea focarelor infestate cu buruiana Ambrosia artemisiifolia, a cantitatii de polen eliberata in atmosfera si implicit la mentinerea unui mediu sanatos pentru populatie.
Cercetarile efectuate in unele state din Uniunea Europeana au condus la concluzia ca speciile de plante care apartin genului Ambrosia afecteaza in mod grav o parte semnificativa din populatie, in special in tarile din Europa centrala, prin alergiile pe care le produc.
Dintre acestea, cea mai nociva si mai raspandita este specia cunoscuta sub denumirea stiintifica Ambrosia artemisiifolia, planta fiind nociva prin efectul si cantitatea de polen pe care o raspandeste in atmosfera cu ajutorul vantului, in lunile de vara.
Prezenta acesteia este semnalata si in Romania pe raza mai multor judete din partea de vest a tarii, fiind o specie invaziva cu raspandire in multe areale, iar cantitatea mare de polen eliberata a determinat o crestere masiva a numarului de persoane care au reactii astmatice sau care manifesta diferite forme alergice severe, cauzand boala numita „febra de fan”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura