Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi sanctiuni propuse pentru aplicarea dublului standard la produsele alimentare

noi-sanctiuni-propuse-pentru-aplicarea-dublului-standard-la-produsele-alimentare

Pe plan national, exista in acest sens doua directii de actiune, respectiv continuarea si intensificarea controalelor si programul de crestere a productiei romanesti.


Ministrul Petre Daea sustine a dublul standard la alimente este o realitate, motiv pentru care a propus un amendament pentru completarea Directivei europene 29/2005, prin care se interzice comerciantului sa practice calitate dubla a produselor.
 
Amendamentul propus presupune  si amenzi de cel putin 4% din cifra de afaceri sau cel putin doua milioane euro pentru cei care recurg la astfel de practici.
 
„Stim foarte bine ca dublul standard este o realitate si nu este o fictiune. Este o realitate pentru ca a putut a fi constatat in mai multe tari ale Uniunii Europene, in mod deosebit in tarile din partea de est. Am propus un amendament pentru completarea directivei 29 din 2005, care pune in spatiul juridic acea prevedere prin care se interzice cu desavarsire de catre orice comerciant, indiferent unde se afla el, sa practice calitate dubla a produsului. Cu alte cuvinte, in acelasi lot sa fie aceeasi calitate, indiferent unde pleaca, ca pleaca in Belgia, ca pleaca in Germania, ca pleaca in Romania, si sa se respecte intocmai. Masurile coercitive pentru nerespectare sunt extrem de puternice, stabilindu-se in actul normativ amenzi care inseamna cel putin 4% din cifra de afaceri sau, daca nu poti sa determini cifra de afaceri, sa fie de cel putin doua milioane de euro”, a precizat Petre Daea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a precizat ca, pe plan national, exista in acest sens doua directii de actiune, respectiv continuarea si intensificarea controalelor si programul de crestere a productiei romanesti.
 
„Pe plan national avem doua directii de actiune. In primul rand acest control pe baza legilor pe care le avem. Continuam controalele si le intensificam la toate produsele care sunt puse pe piata in Romania. In al doilea rand, avem acest program de crestere a productiei si de realizare a unor produse romanesti care sunt mult mai valoroase, in special produse din legumicultura si fructe, produse pe care sa le realizam si sa le punem in contrapartida pe piata consumatorului, in asa fel incat sa descurajam aceste produse din afara tarii, apreciind calitatea deosebita pe care le au produsele romanesti”, a mai precizat ministrul.
 
Acesta a subliniat ca, saptamanal, sunt comunicate rezultatele in urma controalelor, pentru a cunoaste opinia publica ce exista in piata si care sunt masurile luate de autoritatile statului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton