Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumicultorii din comuna Matca, judetul Galati


Mătcaşii sunt "capitalişti", renumiţi în toată ţara pentru roşiile şi castraveţii pe care îi cultivă. Roşiile lor sunt ecologice, nu au strop de îngrăşământ chimic, sunt roşii grase, dolofane şi dulci. E o comuna în care munca e la mare preţ, iar ecumenismul seamănă cu un Rai al ortodocşilor şi adventiştilor. Tinerii nu pleacă din această comună către oraş. Ei rămân lângă părinţi, devin legumicultori, aşa cum au învăţat de la strămoşii lor, să cultive celebrele roşii de Matca, se arata pe pagina web a comunei.
Comuna se afla in nordul judetului Galati si este renumita pentru legumele cultivate fara ingrasaminte chimice, legume gustoase si sanatoase. Conform datelor oficiale, in Matca traiesc aproximativ 13.000 de locuitori care detin peste 600 de hectare de solarii.

Asa se face ca Matca a devenit o adevarata atractie pentru muncitorii sezonieri, atat din Romania cat si din Republica Moldova. De multi ani functioneaza aici un targ, poreclit "targul de sclavi". In perioada lucrarilor agricole, mii de oameni veniti din satele mai sarace sosesc aici, in speranta ca vor avea norocul sa gaseasca locuri de munca.

"Eu vin in fiecare an, din 15 martie pana pe 8 noiembrie. Nu stau aici tot timpul, mai merg acasa. Vin, fac un ban si ma duc acasa. Toata vara trebuie sa muncesti sa-ti cumperi un porc, cativa saci de faina. Adica necesarul casii", spunea un muncitor sezonier.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Munca legumicultorilor începe insa chiar din noiembrie, când el aduna materialele, cumpara seminţele si alte inputuri agricole. În preajma Crăciunului, la Matca se pun seminţele în pământul din solarii încălzite cu rumeguş. După 1 februarie se trece la repicat, se pune fir cu fir în nişte pahare improvizate din folie şi umplute cu pământ. Firele de roşii trebuie udate la 2-3 zile, îngrijite, păzite de fum, de frig, de ger, de viscol. După 6 februarie se seamănă pe câmp (n.r. - multumim domnului Condrache pentru atentionare, greseala era evidenta). În mai ies roşiile timpurii, cele din sere. Roşii mari, frumoase, care sunt vândute de la Galaţi, Bucureşti şi până în Ardeal.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016