Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumicultorii spun ca ar trebui sprijinite si investitiile mai mari de 2 milioane euro


Sprijinul financiar oferit pentru investitiile din agricultura ar trebui modificat, astfel incat sa fie acordata o sustinere si pentru proiectele mai mari de doua milioane de euro, a declarat luni directorul general al Organizatiei Nationale Interprofesionale pentru Legume si Fructe, Aurel Tanase, potrivit NewsIn.

"Fondurile europene pentru agricultura se acorda numai pentru proiectele de pana la doua milioane de euro, ceea ce inseamna doar pentru investitii in suprafete mici. Sectorul de legume-fructe, ca si alte sectoare din agricultura, ar avea nevoie de investitii importante, care sa fie cofinantate din bani europeni. Ar trebui lucrat la aceasta si sa fie finantate si proiectele mari", a spus Tanase.

Tanase a subliniat importanta investitiilor din sector, explicand ca trebuie crescut procentul de legume si de fructe pe care Romania si-l poate asigura din productia proprie, fiind reduse astfel importurile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Trebuie incurajate, prin sprijin financiar, aceste investitii pentru a ridica procentul in care Romania isi poate asigura necesarul de consum. In prezent, din productia interna putem asigura maximum 50-60% din necesarul de legume si 15-20% din cel de fructe", a subliniat directorul general al Organizatiei Nationale Interprofesionale pentru Legume si Fructe. In plus, Tanase a explicat ca marile magazine ar trebui sa renunte la produsele din import si sa isi indrepte atentia catre producatorii romani de legume si fructe.

"In prezent, producatorii romani raman cu stocuri mari de castraveti, rosii, capsuni si pepene galben pe zi, pe care trebuie sa le duca cu eforturi proprii in piete, sa le comercialize, si asta pentru ca marile magazine prefera de multe ori sa vanda produse din import. Trebuie ca retelele de magazine sa se orienteze catre producatorii romani", a mai adaugat Aurel Tanase.

El a mai spus ca este necesar sa fie marita suprafata cu sere din Romania, astfel incat sa ajunga la cel putin 700 de hectare de sere tehnologizate. "E loc de investitii in agricultura. Daca am ajunge de la 420 de hectare de sera, cate avem in prezent, la macar 700 de hectare incalzite si tehnologizate, cred ca in doi ani am putea sa asiguram o buna parte din necesarul Romaniei de legume si fructe", a mentionat Tanase.

Organizatia de producatori Hortifruct, membra a Organizatiei Nationale Interprofesionale pentru Legume si Fructe, a inaugurat luni, in prezenta ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, centrul de productie in sere din Pipera, in care a investit 15 milioane de euro. Serele se intind pe o suprafata de 13,5 ha si au o capacitate de productie de peste 7.000 tone/an, asigurand necesarul de consum pentru Bucuresti si zonele limitrofe. Centrul de productie din Pipera vine in completarea celor 170 hectare de sere ce apartin organizatiei de producatori Hortifruct.

Ministrul agriculturii a declarat la inaugurare ca necesarul intern de legume al Romaniei ar putea fi acoperit daca s-ar ajunge la 2.000 de hectare de sera, putandu-se renunta astfel la importuri si fiind asigurate mai multe locuri de munca.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016