Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Luminiţa Răileanu, DADR Tulcea: Sunt de acord cu renaturarea Luncii Dunării


Directoarea adjunctă a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR), Luminiţa Răileanu, a declarat săptămâna trecută că în cele opt unităţi administrativ-teritoriale s-au însămânţat 15.778 hectare, până în prezent culturile fiind recoltate de pe o suprafaţă de 6.364 de hectare.
"Suprafaţa rămasă de recoltat este de 9.414 hectare, iar producţia obţinută deja pe suprafaţa recoltată este de 18.347 de tone", a afirmat directoarea adjunctă a DADR, Luminiţa Răileanu.

Ea a mai spus că cea mai mare suprafaţă recoltată, respectiv 650 de hectare, este cea cultivată cu rapiţă la Văcăreni, producţia totală obţinută în zonă la această cultură fiind de 1.350 de tone.

"Legea calamităţilor naturale este abrogată, eu nu vă pot spune ce despăgubiri se vor acorda pentru culturile care vor fi afectate în cazul în care se va rupe digul la Cotul Pisicii. Cu siguranţă se vor lua măsuri la nivel naţional. Noi suntem pregătiţi cu evaluarea suprafeţelor agricole", a menţionat directoarea adjunctă a DADR, Luminiţa Răileanu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit sursei, activitatea de evaluare a suprafeţelor agricole continuă în momentul de faţă, ea fiind efectuată de patru angajaţi.

Încă de la începutul săptămânii Prefectura Tulcea şi Consiliul Judeţului Tulcea au dispus, în regim de urgenţă, măsurile necesare pentru supraînălţarea cu cinci metri a digului de apărare a localităţii Grindu, autorităţile gălăţene luând măsuri pentru pregătirea executării misiunii de rupere a digului la Cotul Pisicii din Galaţi, atunci când situaţia operativă o va impune.

Dacă digul va fi rupt, ar putea fi afectate oraşele Isaccea şi Măcin, precum şi comunele IC Brătianu, Grindu, Jijila, Văcăreni, Luncaviţa şi Smârdan.
În timp ce localnicii din Grindu, la fel ca în 2006 şi ca în 1970, se opun inundării controlate a malului tulcean al Dunării, operaţiune care ar putea duce la diminuarea pagubelor produse de creşterea cotelor fluviului pe malul gălăţean al Dunării, primarul comunei Luncaviţa, Ilie Ştefan, a solicitat la finele săptămânii trecute ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, efectuarea acestei operaţiuni.

"Sunt perfect de acord cu renaturarea Luncii Dunării şi acest lucru s-a planificat încă din 2006 când au fost inundaţiile în Mehedinţi şi au tot continuat de-a lungul Dunării. Problema a început în anii 60-70 când s-a decis îndiguirea Dunării din considerente economice şi probabil că 8-9 sau 10 ani acolo au fost recolte deosebite. Însă acolo unde se făcea altădată agricultură, acum nu mai creşte nimic. Deci soluţia pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete este renaturarea Luncii Dunării, pentru că altfel problemele se rezolvă doar pe o perioadă scurtă de timp. Apreciezi o situaţie dificilă numai când te afli în ea. De exemplu, am construit o localitate de la cap la coadă, un sat aşa cum ar trebui să fie multe, cu străzi, canalizări, lumină, sediu de poliţie, biserică, este vorba de Rast şi răspunsul a fost că acum aproape toţi stau în vechile locuinţe. Deci până la urmă va trebui aplicată o astfel de strategie care cred că va aduce enorm României şi din punct de vedere economic. Pentru că Dunărea, ca şi marea sau Delta Dunării sunt lucruri unice şi cred că am câştiga mult mai mult economic dacă am face lucrul acesta. Deci o astfel de strategie a fost făcută în anul 2006, dar, din păcate, nici măcar nu a început punerea ei în aplicare'', a declarat vineri, 2 iulie, ministrul Vasile Blaga, prezent la Tulcea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016