Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Luna octombrie aduce scumpiri in lant


Fructele si legumele s-au scumpit chiar si cu 20%, in comparatie cu perioada de vara. Reprezentantii federatiei Agrostar spun ca de vina pentru scumpiri sunt importurile si intermediarii, scrie Cronica Romana.

Reprezentantii producatorilor agricoli au anumite argumente in acest sens, greu de contestat indiferent de unde ar veni obiectiile. Inca din anii 1997-2000, cand tara noastra era doar membru asociat al UE, piata agroalimentara din Romania a fost practic invadata de produse originare din statele membre ale acordului central european de comert liber (CEFTA), mergand de la faina si malai din Ungaria, pana la conserve de carne de porc din Cehia, Polonia, Ungaria sau Slovacia, produse puternic subventionate din bugetele statelor in cauza.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Este drept ca in prezent atat noi cat si celelalte state est-europene facem parte din UE, iar subventiile directe nu mai sunt permise, insa zece ani (1997-2007) de concurenta neloiala pentru produsele agricole autohtone isi iau si acum tributul. Pentru ca este greu de luptat impotriva unor marci cunoscute dupa ce au avut timp sa se consolideze, folosind profiturile obtinute pentru cresterea propriei competitivitati. Chestiunea intermediarilor care ridica preturile este si ea una care nu dureaza de ieri sau de azi in tara noastra. De la “comerciantii” de produse agricole din piete, lipsiti insa de documente care sa faca dovada ca platesc impozite si care se pretindeau producatori si mergand pana la politicile oneroase ale super-marketurilor, piata produselor agroalimentare din Romania se caracterizeaza, practic, de doua decernii printr-o spoliere a adevaratilor producatori suprapusa peste niste preturi la consumator sensibil egale cu cele din vestul continentului. Unele sunt chiar mai scumpe, cum ar fi produsele din carne sau dulciurile. Cel mai mult s-au scumpit rosiile, gogosarii si castravetii, pentru ca sezonul lor s-a sfarsit. Productia nu a fost foarte buna, pentru ca a fost si seceta, iar unii vanzatori au inceput chiar sa importe. Pentru ca o gospodina sa-si umple camara pentru iarna, ea are nevoie de aproximativ 300 de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton