Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a acordat miercuri atestatul de produs traditional cu nr. 01 produsului “Painea traditional Adriana”. “Painea traditionala Adriana” se obtine din faina de grau alba, care provine din zona Tara Barsei, drojdie de panificatie, sare iodata, cartofi din zona Brasov si Covasna si apa, procedeul de obtinere este traditional, respectiv operatiile de pregatire a materiilor prime si auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se executa manual. Produsul din judetul Brasov a fost inregistrat in ,,Registrul national al produselor traditionale”, la pozitia 01.
„Cand am demarat procesul de elaborare a unui act normativ pe segmentul produselor traditionale am tinut cont de marea diversitate a produselor comercializate pe segmentul de nisa a acestor produse, a uriasului potential al produselor traditionale romanesti care prin aplicarea unei legislatii pe domeniu pot aduce beneficii considerabile economiei rurale, in special in zonele mai putin favorizate sau indepartate, prin sporirea veniturilor producatorilor agricoli si retinerea populatiei rurale in zonele respective”, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Re-atestarea si atestarea produselor traditionale romanesti in baza noului ordin va asigura o concurenta loiala intre producatori si va spori credibilitatea produselor in ochii consumatorilor.
Cei inregistratii in Registrul National al Produselor Traditionale (RNPT) vor avea pe eticheta un logo de produs traditional. Logoul national este proprietatea exclusiva a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Folosirea logoului national fara respectarea conditiilor prevazute in prezentul ordin se pedepseste conform prevederilor legale in vigoare.
Produsul atestat ca traditional va reflecta asteptarile consumatorilor, fiind fabricat din materii prime locale, va prezenta o reteta traditionala specifica locului de prelucrare, si va avea in procesul de obtinere si operatiuni de prelucrare manuale, toate acestea dovedind un mod de lucru traditional.
Re-atestarea si atestarea produselor traditionale romanesti in baza noului ordin va asigura o concurenta loiala intre producatori si va spori credibilitatea produselor in ochii consumatorilor.
Cei inregistratii in Registrul National al Produselor Traditionale (RNPT) vor avea pe eticheta un logo de produs traditional. Logoul national este proprietatea exclusiva a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Folosirea logoului national fara respectarea conditiilor prevazute in prezentul ordin se pedepseste conform prevederilor legale in vigoare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Produsul atestat ca traditional va reflecta asteptarile consumatorilor, fiind fabricat din materii prime locale, va prezenta o reteta traditionala specifica locului de prelucrare, si va avea in procesul de obtinere si operatiuni de prelucrare manuale, toate acestea dovedind un mod de lucru traditional.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News