Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MADR a prezentat stadiul plăţilor SAPS 2009, stadiul proiectelor depuse în cadrul Măsurilor 322, 312, 313, precum şi semnarea primelor contracte în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit (POP)
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, a prezentat vineri, 18 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă stadiul plăţilor SAPS 2009, stadiul proiectelor depuse în cadrul Măsurilor 322, 312, 313, precum şi semnarea primelor contracte în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit (POP).
Ministrul a precizat că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată 595 milioane euro, reprezentând 96% din bugetul comunitar alocat plăţilor pe suprafaţă, ceea ce reprezintă necesarul pentru a nu fi penalizaţi de Comisia Europeană pentru întârzieri la plată. „Este primul an în care am reuşit să atingem acest procent, astfel încât să evităm plata penalităţilor, mai ales că 581 milioane de euro, din cele 595 autorizate, se află deja în conturile fermierilor”, a subliniat Mihail Dumitru.
În cadrul măsurilor de sprijinire a economiei, ministrul a menţionat semnarea a 474 de contracte de finanţare din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală în valoare de 86 milioane de euro în cadrul Măsurii 312 din PNDR, chiar în cursul acestei săptămâni. Acestea sunt proiecte ce vizează activităţile neagricole din mediul rural, respectiv dezvoltarea de micro-întreprinderi care contribuie, în acelaşi timp şi la crearea de noi locuri de muncă.
Referindu-se la subvenţiile pentru motorina utilizată în agricultură, ministrul a precizat că, din 27 mai şi până în prezent, au fost depuse 4.197 de cereri de acord prealabil, pentru o cantitate solicitată de 240 milioane litri, ceea ce reprezintă 34% din cantitatea totală alocată (700 milioane de litri). Cea mai mare parte a solicitărilor provine din sectorul vegetal (3.927), alte 227 sunt din sectorul zootehnic şi 43 din îmbunătăţiri funciare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În cadrul sesiunilor de depunere a cererilor de finanţare conforme din PNDR, în perioada martie 2008 – iunie 2010 au fost depuse 34.232 cereri de finanţare în valoare de 11,8 miliarde Euro.
„Pentru Măsura 322, care vizează infrastructura rurală, valoarea proiectelor depuse este de aproximativ 5 ori mai mare decât valoarea alocată”, a subliniat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. După încheierea perioadei de selectare a proiectelor, au fost depuse peste 900 de contestaţii, care se află în etapa de analiză. „Pentru a evita orice fel de speculaţii, analiza contestaţiilor se face la Bucureşti şi nu în teritoriu”, a adăugat Mihail Dumitru .
De asemenea, ministrul agriculturii a vorbit despre o măsură menită să încurajeze fermierii români să treacă de la agricultura convenţională la cea ecologică, prin alocarea a 3 milioane de euro din fonduri europene (FEGA). Astfel, în funcţie de sectorul de activitate (vegetal, zootehnie) şi de capacitatea de producţie, fermierii vor primi o primă de conversie pentru a compensa pierderile generate de măsurile de trecere la agricultura ecologică .
La eveniment au mai participat Adrian Rădulescu, secretar de stat, Ciprian Alic, director general adjunct al APDRP şi Florin Faur, director general APIA.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News