Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR linisteste fermierii: Exista deja solutii pentru a combate o eventuala seceta in 2014

madr-linisteste-fermierii-exista-deja-solutii-pentru-a-combate-o-eventuala-seceta-in-2014

Perspectiva unui an secetos a inceput sa planeze peste anul agricol 2014, in contextul in care Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca in cateva zile, rezervele de apa din sol ar putea deveni insuficiente in mai multe regiuni ale tarii. In eventualitatea unui astfel de scenariu, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale anunta ca are deja solutii pentru a combate efectele acestui fenomen asupra culturilor agricole.


„Pentru sectorul de irigatii, marele castig al acestui an este ca de anul trecut, printr-o OUG, ANIF a devenit jucator pe piata de energie. Cu alte cuvinte cumparam la preturi mai mici. Am dat un exemplu, pretul pentru energie reprezinta 80% din pretul pe care-l platesc fermierii pentru apa. Acesta este anul acesta cu 25-30% mai mic decat anul trecut pentru ca am cumparat energie direct de pe bursa, chiar zilele trecute, la 168 lei/MWh, in timp ce anul trecut cumparam la 230 lei/MWh. Deci din acest punct de vedere cred ca este atractiv si mult mai usor, mult mai putin costisitor pentru fermieri sa irige in acest an. Suntem pregatiti daca va fi nevoie sa intervenim si cu prima umplere a canalelor astfel incat pierderile din sistem acolo unde sistemul este reabilitat sa nu fie suportate de catre fermieri, ci de catre stat. Deci o serie intreaga de masuri, nu mai punem la socoteala faptul ca am investit pana acum, am semnat contracte in valoare de 140 milioane de euro cu organizatiile de udatori si in urmatorii 2 ani de zile vom semna cu inca 370 de organizatii inca 370 milioane de euro",  a declarat Daniel Constantin, in deschiderea Conferinţei FAO.
Ministrul Agriculturii a declarat in repetate randuri ca actuala guvernare considera o prioritate refacerea sistemului de irigatii.

“Daca vrem sa fim competitivi in continuare pe langa celelalte masuri stabilite prin Programul National de Dezvoltatre Rurala trebuie sa stabilizam productia la un anumit nivel si sa investim foarte mult in sectorul de irigatii, sectorul de irigatii fiind prioritatea principala a actualei guvernari”, a mentionat Constantin in urma cu scurt timp.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Romania, 9,3 milioane de hectare reprezinta terenuri arabile. Pe 0.5 milioane de hectare, din cele 2,9 milioane de hectare de teren arabil amenajat pentru irigatii in perioada 1970-1989, exista inca sisteme de irigatii viabile economic. Pe alte aproximativ 0,6 milioane de hectare sistemele de irigatii sunt marginal viabile, iar pe 1,8 milioane de hectare sistemele sunt neviabile economic.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016