Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Fermierii au castigat! Ordinul nr. 182 privind stingerea incendiilor agricole a fost abrogat!
Ordinul 182/2020 privind normele de prevenirea si stingerea incendiilor specifice activitatilor sectoarelor din domeniul agricol va fi abrogat, in cel mai scurt timp urmand a se publica decizia in Monitorul Oficial.
Decizia vine dupa o revizuire facuta impreuna cu asociatiile de fermieri, constatandu-se necesitatea modificarii Ordinului intr-un procent mai mare de 50%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit Legii 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, modificarea unui ordin care depaseste 50% implica abrogarea respectivului document.
In acest sens, avand in vedere conditiile agro-meteorologice deosebit de grele intampinate in acest an din cauza secetei pedologice, pentru a nu impovara fermierii, MADR va elabora un nou act normativ imbunatatit in urma discutiilor din cadrul grupurilor de lucru organizate impreuna cu reprezentantii IGSU .
Pe data de 4 august, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Adrian Oros, declara ca Ordinul privind aprobarea normelor de prevenire si stingere a incendiilor specifice activitatilor sectoarelor din domeniul agricol a fost retras deoarece in acesta s-au strecurat unele greseli.
"Vreau sa aduc si o clarificare. Am vazut o anumita efervescenta si pe buna dreptate in acest weekend legat de un ordin, care sta de vreo 8 ani in minister, ordin care trebuia facut si avizat punctual cu cei de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta pentru ca practic se referea la aprobarea unor norme de prevenire si stingere a incendiilor specifice activitatilor sectoarelor din domeniul agricol. Sigur ca, dupa 7 ani de stat in minister si trimis de la minister la IGSU si de la IGSU inapoi, colegii mei eu decis sa dea drumul la acest ordin si s-au strecurat si unele greseli sau unele lucruri care pot fi interpretate. De aceea, ordinul este in revizuire. L-am trimis intr-o alta forma celor de la IGSU. Am chemat si cateva dintre asociatiile de fermieri pentru fiecare tip de activitate care doresc sa lucreze la elaborarea acestui ordin", a spus Adrian Oros, in cadrul unei conferinte.
El a precizat ca ordinul nu este ilegal, fiind intocmit in baza unei legi care obliga MADR inca din 2007 sa emita acest ordin si normele generale. Pe de alta parte, ministrul a mentionat ca prin acest act normativ nu se doreste impovararea fermierilor romani. Dotarile minime pe care vor trebui sa le aiba conform celor sugerate si monitorizate de catre IGSU in cazul unui dezastru sau in cazul unui incendiu le vor permite ca pana la sosirea echipajelor sa aiba posibilitatea sa intervina.
"Nu se pune problema sub nicio forma ca IGSU sau pompierii sa nu intervina in incendiile agricole, dar sigur proprietatea trebuie sa aiba o dotare minima. Am observat si eu cateva lucruri care nu sunt potrivite. Unele au fost scoase din context", a conchis Oros.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News