Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Saptamana viitoare se fac primele evaluari ale pagubelor produse de vremea rece

madr-saptamana-viitoare-se-fac-primele-evaluari-ale-pagubelor-produse-de-vremea-rece

Petre Daea a declarat ca este prematur sa se faca estimari la acest moment, precizand totusi ca ploile cazute pot fi benefice pentru culturi.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, sustine ca este prematur sa se faca estimari la acest moment in ceea ce priveste pagubele produse culturilor agricole din cauza temperaturilor scazute si a vremii nefavorabile din ultimele zile, desi ploile care au cuprins toata tara in aceasta perioada sunt benefice pentru sol si plante.
 
„Urmarim cu ingrijorare si preocupare fenomenele meteo din ultimele zile. Ne bucura faptul ca ploile au cuprins toata tara pentru ca solul si plantele au nevoie de apa, dar ne intristeaza aceste fenomene extreme. Urmarim evolutia si pe urma vom face determinari in camp si vedem gradul de afectare. Este prematur sa facem estimari pe productii. Abia dupa ce vor trece aceste fenomene se iau probe din teren, se analizeaza, se vede gradul de afectare si efectul la nivelul tarii”, a declarat, ministrul Petre Daea.
 
De asemenea, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Laurentiu Baciu, afirma ca fenomenele meteo nefavorabile sunt in evolutie si nu pot fi facute, deocamdata, determinari pe culturile agricole in privinta pagubelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Nu putem avea estimari deocamdata, abia se produce fenomenul. In Moldova este totul alb, ningecontinuu, iar culturile sunt sub zapada. Nu stiu deocamdata ce se va intampla. Daca nu ar fi temperaturi negative si ar ramane pe plus, cred ca nu ar fi nicio problema pentru ca zapada se topeste la 1 — 2 grade Celsius. Din pacate, se anunta ca temperaturile vor scadea sub zero grade, iar la minus doua grade, de exemplu, cu apa si zapada pe plante, mai ales la cele mici, la floarea soarelui si la rapita, nu stiu daca le-ar face bine”, a declarat Laurentiu Baciu.
 
Acesta a precizat ca saptamana viitoare pot fi realizate primele determinari in ceea ce priveste starea culturilor agricole, insa floarea soarelui, rapita, pomii fructiferi si viile au cel mai mult de suferit de pe urma temperaturilor negative din aceasta perioada.
 
„La grau nu cred ca ar fi probleme, dar ne asteptam la culturile insamantate in primavara. Floarea soarelui si lucerna au rasarit si acum sunt in zapada. Sunt probleme la pomii fructiferi care erau in floare si la vita de vie, dar este prematur sa ne pronuntam pentru ca fenomenul este in evolutie. Am inceput sa centralizam in tara, in toate judetele, ca sa vedem care este situatia”, a mai spus Baciu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016