Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, Agricultura: Speram ca zapada sa stea cat mai mult

oros-agricultura-speram-ca-zapada-sa-stea-cat-mai-mult

Adrian Oros, ministrul demis al Agriculturii, spune ca "spera ca zapada sa stea cat mai mult pe culturile fermierilor".


"Din ce spun fermierii, culturile agricole in unele zone ale tarii arata bine, iar in alte zone nu arata foarte bine. Speranta noastra este ca zapada, care a inceput de ieri, sa vina si in urmatoarele saptamani si sa stea cat mai mult si in strat cat mai gros pe culturile fermierilor, astfel incat sa nu fie probleme. Cei de la ANIF vor incepe sa isi pregateasca tot ceea ce este necesar ca, pe suprafetele unde exista posibilitatea, sa putem iriga si fermierii sa aiba acces la apa", a sustinut Adrian Oros.
 
El a precizat ca nu a primit pana in prezent informatii la minister ca ar fi distruse culturile agricole din cauza secetei prelungite inregistrate in toamna si iarna acestui an.
 
"Oficial la Ministerul Agriculturii nu a venit nicio semnalare, nici din partea fermierilor si nici din partea Directiilor Agricole Judetene si am avut alaltaieri o intalnire cu directorii din teritoriu. Eu mai mult din media am auzit", a mai spus Oros.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pe 23 ianuarie, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare a transmis un mesaj fermierilor care inca nu au incheiat contracte pentru livrarea apei pentru irigatii sa faca demersuri in acest sens, avand in vedere lipsa precipitatiilor in multe regiuni ale tarii, dar si regimul termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit din ultimele luni.
 
Potrivit unui comunicat al ANIF, suprafata totala pregatita pentru contractare si irigatii pana la aceasta data se ridica la 1,4 milioane hectare, fiind deservita de 1.800 km de canale si amplasata pe 27 de judete.
 
ANIF a incheiat, prin filialele teritoriale, pana in prezent, 556 contracte, din care 503 multianuale si 53 sezoniere, pentru o suprafata totala de 724.447 ha. In anul 2019, suprafata pe care s-au aplicat udari, inclusiv in luna decembrie, a fost de 747.776 ha, iar suprafata contractata a fost de 837.639 ha.
 
De asemenea, institutia informa fermierii ca, si in 2020, apa pentru irigatii pana la punctele de livrare este gratuita, prin fonduri asigurate de la bugetul de stat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016