Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzarile de carne de pui, in scadere


Vanzarile de carne de pui ale producatorilor autohtoni s-au diminuat dupa primele luni din acest an cu circa 15%, in contextul in care preturile produselor au scazut cu pana la 7%, potrivit presedintelui Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.
Principalul motivul ar fi scaderea puterii de cumparare, pe fondul crizei economice.

"Este prima data dupa multi ani, in care industria a inregistrat doar cresteri, cand observam o scadere a vanzarilor de carne de pui, comparativ cu perioada similara din anul anterior. Bugetele familiilor au scazut foarte mult si, cu toate ca producatorii au redus preturile in aceasta perioada, vanzarile au fost mai mici", a explicat Ilie Van, citat de NewsIn.

Astfel, potrivit lui Van, in prezent, producatorii vand la poarta fermei kilogramul de carne de pasare in carcasa cu sase lei fara TVA, in timp ce in luna aprilie 2009, vindeau acelasi produs cu 6,43 lei fara TVA/kilogram.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Preturile au scazut cu peste 0,40 lei, in conditiile in care toate produsele necesare acestui sector s-au majorat fata de anul trecut", a adaugat presedintele UCPR.

Ilie Van a declarat ca producatorii romani au vandut in primele doua luni din acest an 34.000 tone de carne de pasare, dupa ce in intervalul similar din 2009, vanzarile lor atingeau un volum de aproximativ 40.000 tone.

In aceste conditii, desi anul trecut piata produselor avicole a crescut, reprezentantii crescatorilor de pasari nu cred ca isi va pastra si in acest an trendul ascendent.

"Anul trecut, in aceeasi perioada, aveam semne pozitive legate de piata, iar la finele anului a crescut cu 15%, in acest an avem semnale negative si, in aceste conditii, nu stim exact cum va evolua piata in pana la sfarsitul anului. Dupa cum a inceput 2010 luam in calcul si scaderi" a mai spus Van.

Presedintele UCPR declara recent pentru Agentia NewsIn ca piata romanesca de produsele avicole a crescut anul trecut cu 15% fata de anul 2008, la 1,1 miliarde de euro, datorita majorarii consumului, pe fondul stagnarii preturilor.

Presedintele Patronatului Roman al Carnii, Gheorghe Caruz, declara recent ca vanzarile de carne de porc ale producatorilor romani s-au diminuat cu pana la 80% in primele trei luni ale acestui an, cu toate ca preturile au scazut la nivelul minim al ultimilor sase ani.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016