Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MAPDR : Datoriile ANIF impiedica reducerea pretului la energia electrica utilizata in irigatii


Datoriile pe care Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) le are pentru neacordarea la timp a subventiilor pentru energia electrica, aferente perioadei 2007-2008, impiedica reducerea pretului la energia electrica utilizata pentru irigatii, a declarat Valentin Apostol.

"Ministerul Economiei a stabilit ca se poate vorbi de un pret redus al energiei electrice daca se indeplinesc doua conditii: ANIF-ul sa-si plateasca datoriile privind energia electrica si sa fie instalate niste contoare orare", a declarat pentru NewsIn directorul general al Directiei Generale Imbunatatiri Funciare si Fond Funciar din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Valentin Apostol.

Potrivit acestuia, a doua conditie impusa de Ministerul Economiei poate fi usor realizata, insa, principala problema este ca ANIF trebuie sa achite cele 2,5 milioane lei restante.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"La indeplinirea celei de-a doua conditii nu sunt probleme. La ANIF este vorba despre niste datorii istorice din perioada 2007-2008, niste penalitati in valoare de 2,5 mil lei care au aparut din cauza faptului ca cei care conduceau ministerul in acea perioada, nu au dat banii la timp pentru energie electrica care este subventionata de stat. Nedand banii la timp, s-au acumulat penalitati", a explicat Apostol.

Apostol a adaugat ca Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare trebuie sa achite datoriile din fonduri proprii, neexistand cadru legal pentru a fi acoperite de minister.

Ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, declara, la sfarsitul lunii mai, ca spera ca, in cel mai scurt timp, sa se stabileasca noul pret al energiei furnizate pentru sistemele de irigatii, dupa ce in sedinta de Guvern s-a aprobat reducerea pretului la energia electrica utilizata in acest scop. El a adaugat ca nu crede ca vor exista restrictii de la Comisia Europeana cu privire la reducerea pretului la energia utilizata pentru irigatii, metionand ca aceasta masura se practica si in alte tari.

Sarbu mai spunea ca nici la nivel national nu ar trebui sa existe vreo problema in ceea ce priveste reducerea pretului, adaugand ca, la acea data, exista un surplus de energie, in conditiile in care consumul national a scazut cu 30%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016