Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Marirea fondului forestier national pana la 30% din suprafata tarii, in urmatorii ani, si impadurirea a circa doua milioane de hectare de teren
Marirea fondului forestier national pana la 30% din suprafata tarii, in urmatorii ani, si impadurirea a circa doua milioane de hectare de teren, pana in 2025 sunt doua doua dintre propunerile Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale pe silvicultura, cuprinse in "Platforma comuna de masuri anticriza", informeaza Agerpres.
De asemenea, MAPDR intentioneaza sa elaboreze, in colaborare cu Ministerul Mediului, o lege a lemnului, ca resursa naturala strategica de interes national. Propunerile incluse in platforma anticriza prevad si subventionarea activitatii de paza a padurilor retrocedate (pentru 180 de zile de la retrocedare) si subventionarea administrarii padurilor particulare pâna in 30 hectare, in acest sens fiind deja elaborata metodologia de accesare a fondurilor pentru administrarea acestor paduri. MAPDR intentioneaza, ca o masura imediata, sa finanteze proiecte pentru reabilitarea microsistemelor de irigatii.
Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat ca unul dintre obiectivele prioritare in mandatul sau reprezinta cresterea suprafetelor impadurite. "Mi-am propus ca, in functie de fondurile de care dispun, sa impadurim circa 100.000 de hectare pe an. Vreau sa renunt la orice investitii ale Romsilva legate de drumurile forestiere si sa le orientam numai catre impaduriri. Cred ca nu avem nevoie numai de drumuri forestiere pentru transportul lemnului cu masina sau cu caii, cât si de echipamente noi si performante, un fel de funiculare, cum sunt in Austria sau Finlanda", a declarat Ilie Sarbu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Gradul de impadurire in Romania este la ora actuala de 26-27 la suta, desi in zona de campie nu depaseste 10-15 la suta. La nivelul UE, gradul de impadurire este, in medie, de 33 la suta, desi sunt tari precum Austria si Germania cu peste 40 la suta, iar in tarile nordice de peste 80 la suta. Fondul forestier national este la ora actuala in suprafata de 6,48 milioane hectare, din care Romsilva administreaza, in prezent, 3,6 milioane hectare de paduri proprietatea statului si aproape un milion de hectare de padure din proprietate privata.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News