Mediu: Toate administratiile publice, obligate sa ia masuri privind calitatea aerului
Publicat la data de 06 Ian. 2020 in:
Stiri Din ce in ce mai multe masuratori publice si private arata ca marile centre urbane ale Romaniei se confrunta cu o poluare incredibila, limitele agreate fiind depasite chiar si de 700 de ori in anumite zone.
Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune ca toate administratiile publice din Romania sunt obligate sa ia masuri cu privire la calitatea aerului.
Am venit azi intr-o vizita de lucru in teren in urma informatiilor alarmante aparute in presa. La nivel european folosim cu totii aceeasi metoda prin care stabilim daca sunt depasiri mai mari de 50 micrograme pe metru cub. Ceea ce ati prezentat dumneavoastra, mass-media, este o situatie la secventa intr-un minut unde sunt depasiri de peste 700 de ori. Este cu totul alta metoda fata de cea folosita la nivel european... Aceste depasiri alarmante exista. Sunt din ce in ce mai mari de la an la an. Trebuie sa inteleaga toate administratiile publice din Romania ca trebuie sa isi implementeze planurile de masuri privind imbunatatirea calitatii aerului. In situatia Bucurestiului, care este in procedura de contencios privind relatia cu Comisia si nu mai putem face absolut nimic decat sa asteptam sentinta, in momentul de fata mai niciuna dintre masurile incluse in plan nu a fost implementata. Daca am fi avut aceste masuri implementate am fi avut tinte mult mai mici decat aceste depasiri", a spus Alexe.
Ministrul a oferit si un exemplu concret. Acesta a aratat ca statia de monitorizare a calitatii aerului de la Cercul Militar National a inregistrat pentru aproximativ o luna depasiri uriase constante.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
"In 2013, la aceasta statie (de la Cercul Militar, n.r.) au fost inregistrate 24 de zile cu depasiri, pentru ca in 2018 sa avem 70. Din pacate, de la an la an sunt depasiri mai mari decat ar trebui. Imaginati-va ca aceasta statie, in decursul saptamanii viitoare sau peste doua saptamani cand vom reusi sa punem toate datele cap la cap si sa iesim cu statistica, are sanse foarte mari ca depasirile din 2019 sa fie mai mari decat cele din 2018. De cele mai multe ori se arata cu degetul spre Ministerul Mediului ca fiind cel care ar trebui sa rezolve problematica poluarii in Romania. Nu este nimic mai fals de atat. Nu Ministerul Mediului este cel care poate controla poluarea intr-o capitala. Ministerul Mediului, prin planurile privind calitatea si managementul aerului, nu face altceva decat sa aprobe niste masuri, sa informeze primariile despre aceste depasiri, pentru a lua masuri", a explicat Alexe.
Potrivit ministrului de resort, Ministerul Mediului va suplimenta fondurile pentru incurajarea transportului public electrificat si nepoluant in marile orase.
Agricultorii si afacerile din acest domeniu trebuie sa fie foarte atenti la schimbarile privind politica de mediu, intrucat UE a transmis un semnal de alarma inca din 2017. Institutia recomanda pe atunci ca "sectorul agricol sa reduca emisiile si sa ajute la lupta impotriva poluarii aerului".
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>