Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: Evitarea recesiunii tehnice depinde de agricultura

mfp-evitarea-recesiunii-tehnice-depinde-de-agricultura

MFP anunta ca evitarea recesiunii tehnice depinde de agricultura, de contributia acestui sector la economia nationala.


"Daca ne uitam la investitii, toate sunt peste asteptari. La agricultura exista riscul cel mai mare. In continuare imi mentin opinia ca vom evita recesiunea tehnica, ceea ce inseamna doua trimestre consecutive negative, dar vedem care este de fapt situatia cu agricultura. Aici este un mare semn de intrebare", a spus Florin Citu.
 
Conform acestuia, suntem "la limita pe plus".
 
"De aceea spun ca trebuie sa evitam recesiunea tehnica in 2020", a mai adaugat ministrul Finantelor, in conferinta de presa de la Iasi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Citu afirmase marti, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca investitiile au avut o contributie pozitiva la cresterea economica de 0,4 puncte procentuale in trimestrul al doilea, iar castigul salarial mediu nominal net a crescut in iulie cu 8,1% fata de iulie 2019, insa, pentru a mentine ritmul si a asigura revenirea rapida a economiei, este nevoie ca politica fiscala si monetara sa lucreze impreuna.
 
"Vesti bune din economie, in contextul celei mai mari crize economice din ultima suta de ani. In trimestrul II economia a fost afectata de aproape doua luni de stare de urgenta. Totusi, investitiile au avut o contributie pozitiva la cresterea economica de 0,4 puncte procentuale. Nu cred ca sunt multe tari care pot arata o astfel de performanta. A doua veste buna, in iulie castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% fata de iulie 2019. Aceasta crestere a venitului net de care beneficiaza milioane de romani este foarte importanta, mai ales in contextul crizei economice globale. Pentru a mentine ritmul si a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie ca politica fiscala si monetara sa lucreze impreuna", a scris ministrul Citu pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit datelor provizorii publicate marti de Institutul National de Statistica, Produsul Intern Brut in trimestrul II a fost, in termeni reali, mai mic cu 12,3%, comparativ cu trimestrul I din 2020.
 
Fata de acelasi trimestru din anul 2019, Produsul Intern Brut a inregistrat, in trimestrul II 2020, o scadere cu 10,5%, atat pe seria bruta, cat si pe seria ajustata sezonier.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016