Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

MFP anunta ca evitarea recesiunii tehnice depinde de agricultura, de contributia acestui sector la economia nationala.
"Daca ne uitam la investitii, toate sunt peste asteptari. La agricultura exista riscul cel mai mare. In continuare imi mentin opinia ca vom evita recesiunea tehnica, ceea ce inseamna doua trimestre consecutive negative, dar vedem care este de fapt situatia cu agricultura. Aici este un mare semn de intrebare", a spus Florin Citu.
Conform acestuia, suntem "la limita pe plus".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"De aceea spun ca trebuie sa evitam recesiunea tehnica in 2020", a mai adaugat ministrul Finantelor, in conferinta de presa de la Iasi.
Citu afirmase marti, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca investitiile au avut o contributie pozitiva la cresterea economica de 0,4 puncte procentuale in trimestrul al doilea, iar castigul salarial mediu nominal net a crescut in iulie cu 8,1% fata de iulie 2019, insa, pentru a mentine ritmul si a asigura revenirea rapida a economiei, este nevoie ca politica fiscala si monetara sa lucreze impreuna.
"Vesti bune din economie, in contextul celei mai mari crize economice din ultima suta de ani. In trimestrul II economia a fost afectata de aproape doua luni de stare de urgenta. Totusi, investitiile au avut o contributie pozitiva la cresterea economica de 0,4 puncte procentuale. Nu cred ca sunt multe tari care pot arata o astfel de performanta. A doua veste buna, in iulie castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% fata de iulie 2019. Aceasta crestere a venitului net de care beneficiaza milioane de romani este foarte importanta, mai ales in contextul crizei economice globale. Pentru a mentine ritmul si a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie ca politica fiscala si monetara sa lucreze impreuna", a scris ministrul Citu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit datelor provizorii publicate marti de Institutul National de Statistica, Produsul Intern Brut in trimestrul II a fost, in termeni reali, mai mic cu 12,3%, comparativ cu trimestrul I din 2020.
Fata de acelasi trimestru din anul 2019, Produsul Intern Brut a inregistrat, in trimestrul II 2020, o scadere cu 10,5%, atat pe seria bruta, cat si pe seria ajustata sezonier.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News