Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Miercuri, ultima zi pentru depunerea cererilor referitoare la despagubirea fermierilor afectati de seceta
Plata compensatorie se acorda diferentiat, in functie de procentul de calamitare inscris in procesele verbale de constatare si evaluare a pagubelor si de categoria beneficiarului, avand in vedere ca in cazul persoanelor juridice costurile de productie sunt substantial marite.
Platile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturile de porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutret, pasuni si fanete.
Pot beneficia de ajutorul de stat producatorii agricoli care isi desfasoara activitatea in producţie agricola primara, respectiv:
a) producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
b) producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr. 44/2008 privind desfaşurarea activitaţilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale şi intreprinderile familiale, cu modificarile şi completarile ulterioare;
c) producatori agricoli persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica, constituite conform legii.
Pentru a fi eligibili si a putea sa primeasca aceste plati fermierii trebuie sa deţina proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, incheiat in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 şi 20 octombrie 2015, conform legislaţiei pentru situaţiile de urgenta, semnat de membrii comisiei şi in care sa fie inscrise cel puţin informaţii privind cultura, suprafaţa calamitata, precum şi procentul de calamitare de peste 30% si sa fie inregistraţi in evidenţele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015.
Nu sunt eligibili acestei scheme beneficiarii declaraţi, de APIA, neeligibili pentru schema de plata unica pe suprafaţa aferenta anului 2015, in urma controlului administrativ.
Plaţile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturile de porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutreţ, paşuni şi faneţe.
Cererea de solicitare a ajutorului de stat se depune la centrele APIA locale sau judetene unde solicitantul a depus cererea unica de plata pentru anul 2015, insoţita de urmatoarele documente:
a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoana fizica sau, dupa caz, imputernicire/procura notariala şi o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului mandatat;
b) copie a atestatului de producator, dupa caz;
c) copie a certificatului de inregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului in baza caruia işi desfaşoara activitatea, precum şi copie a B.I./C.I. al/a imputernicitului/reprezentantului legal;
d) copie a procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor;
e) document cont bancar deschis la instituţii de credit pentru persoanele fizice;
f) document aferent contului deschis la Trezoreria Statului pentru persoane juridice.
Solicitantul va prezenta si documentele originale pentru copiile prevazute la punctele a-c.
Fermierii care au procese verbale de constatare şi evaluare a pagubelor incheiate in perioada in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 şi 20 octombrie 2015 trebuie sa se prezinte la Centrele locale/Centrul Judetean ale APIA unde au depus Cererile unice de plata in anul 2015, pentru a depune Cererea de solicitare a ajutorului de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de seceta.
La depunere trebuie sa prezinte, obligatoriu, copia atestatului de producator cu viza pentru semestrul II al anului curent si copie a procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor semnat de toti membrii comisiei si care contine cel puţin informaţii privind cultura, suprafaţa calamitata, precum şi procentul de calamitare de peste 30%. Daca aceste doua documente nu respecta prevederile legale cererea nu este eligibila la plata.
Sunt eligibili in cadrul schemei producatorii agricoli inregistrati in evidentele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015, care sunt declarati de APIA, in urma controlului administrativ, eligibili pentru schema de plata unica pe suprafata aferenta anului 2015.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi