Publicat in: Stiri
Miercuri, ultima zi pentru depunerea cererilor referitoare la despagubirea fermierilor afectati de seceta
Plata compensatorie se acorda diferentiat, in functie de procentul de calamitare inscris in procesele verbale de constatare si evaluare a pagubelor si de categoria beneficiarului, avand in vedere ca in cazul persoanelor juridice costurile de productie sunt substantial marite.
Agentia de Plati si Intervenţie pentru Agricultura informeaza potentialii beneficiari ca pana in data de 2 decembrie se pot depune Cererile aferente schemei de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de fenomenul meteorologic de seceta severa in perioada aprilie-septembrie 2015.
 
Platile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturile de porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutret, pasuni si fanete.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pot beneficia de ajutorul de stat producatorii agricoli care isi desfasoara activitatea in producţie agricola primara, respectiv:
a) producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol;
b) producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr. 44/2008 privind desfaşurarea activitaţilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale şi intreprinderile familiale, cu modificarile şi completarile ulterioare;
c) producatori agricoli persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica, constituite conform legii.

Pentru a fi eligibili si a putea sa primeasca aceste plati fermierii trebuie sa deţina proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, incheiat in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 şi 20 octombrie 2015, conform legislaţiei pentru situaţiile de urgenta, semnat de membrii comisiei şi in care sa fie inscrise cel puţin informaţii privind cultura, suprafaţa calamitata, precum şi procentul de calamitare de peste 30% si sa fie inregistraţi in evidenţele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015.
Nu sunt eligibili acestei scheme beneficiarii declaraţi, de APIA, neeligibili pentru schema de plata unica pe suprafaţa aferenta anului 2015, in urma controlului administrativ.
 
Plaţile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturile de porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutreţ, paşuni şi faneţe.
 
Cererea de solicitare a ajutorului de stat se depune la centrele APIA locale sau judetene unde solicitantul a depus cererea unica de plata pentru anul 2015, insoţita de urmatoarele documente:
a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoana fizica sau, dupa caz, imputernicire/procura notariala şi o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului mandatat;
b) copie a atestatului de producator, dupa caz;
c) copie a certificatului de inregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului in baza caruia işi desfaşoara activitatea, precum şi copie a B.I./C.I. al/a imputernicitului/reprezentantului legal;
d) copie a procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor;
e) document cont bancar deschis la instituţii de credit pentru persoanele fizice;
f) document aferent contului deschis la Trezoreria Statului pentru persoane juridice.
Solicitantul va prezenta si documentele originale pentru copiile prevazute la punctele a-c.
 
Fermierii care au procese verbale de constatare şi evaluare a pagubelor incheiate in perioada in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 şi 20 octombrie 2015 trebuie sa se prezinte la Centrele locale/Centrul Judetean ale APIA unde au depus Cererile unice de plata in anul 2015, pentru a depune Cererea de solicitare a ajutorului de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de seceta.

La depunere trebuie sa prezinte, obligatoriu, copia atestatului de producator cu viza pentru semestrul II al anului curent si copie a procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor semnat de toti membrii comisiei si care contine cel puţin informaţii privind cultura, suprafaţa calamitata, precum şi procentul de calamitare de peste 30%. Daca aceste doua documente nu respecta prevederile legale cererea nu este eligibila la plata.
 
Sunt eligibili in cadrul schemei producatorii agricoli inregistrati in evidentele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015, care sunt declarati de APIA, in urma controlului administrativ, eligibili pentru schema de plata unica pe suprafata aferenta anului 2015.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Agra Asigurari a acordat despagubiri de 65 milioane de lei
Agra Asigurari a acordat despagubiri de 65 milioane de lei
In sezonul agricol 2023-2024, din portofoliul care cuprinde 1.508 milioane de hectare asigurate,...
Guvernul promite peste 2 miliarde de lei ajutor pentru fermierii loviti de seceta
Guvernul promite peste 2 miliarde de lei ajutor pentru fermierii loviti de seceta
In sedinta de miercuri, 2 octombrie, Executivul a adoptat masura prin care fermierii vor primi...
Instalarea tinerilor fermieri: Se lanseaza sesiunea de depunere a cererilor
Instalarea tinerilor fermieri: Se lanseaza sesiunea de depunere a cererilor
Potentialii beneficiari pot depune cereri de finantare incepand cu data de 2 noiembrie 2023, ora...
Un nou sprijin de la UE pentru seceta din 2022
Un nou sprijin de la UE pentru seceta din 2022
Asistenta FSUE poate acoperi o parte din costurile operatiunilor de urgenta si de redresare,...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton