Nu mai este o noutate faptul ca mierea romaneasca este foarte apreciata in strainatate. Este probabil si din cauza faptului vesticii prefera sa indulceasca totul cu miere, in timp ce romanii nu se pot desprinde de obiceiul de a folosi zahar, care este departe de a fi un indulcitor sanatos.
Si chiar daca piata de desfacere din Romania nu este una excelenta pentru apicultori, avem destui oameni curajosi care cu multa pasiune, munca si putin noroc si-au pus bazele unei afaceri care aduce venit familiei, dar si multa satisfactie in acelasi timp.
Un astfel de exemplu este aiudeanul Ioan Lasca, de profesie supraveghetor in cadrul Penitenciarului Aiud. In urma cu opt ani, acesta “s-a imprietenit” cu albinele si astfel si-a transformat pasiunea in afacere. Si cum nimic nu este intamplator in viata, Ian Lasca a inceput cu doi stupi de albine, la Izvoarele, intr-o zona muntoasa si nepoluata, iar astazi a ajuns la 88 de stupi si produce miere ecologica pentru export, Germania. Toata lumea din zona il cunoaste si apreciaza mierea produsa de albinele sale.
Cum a reusit sa dezvolte afacerea si cum a reusit sa produca miere pentru export? Raspunde la aceste intrebari chiar Ioan Lasca, intr-un interviu acordat city.
Si chiar daca piata de desfacere din Romania nu este una excelenta pentru apicultori, avem destui oameni curajosi care cu multa pasiune, munca si putin noroc si-au pus bazele unei afaceri care aduce venit familiei, dar si multa satisfactie in acelasi timp.
Un astfel de exemplu este aiudeanul Ioan Lasca, de profesie supraveghetor in cadrul Penitenciarului Aiud. In urma cu opt ani, acesta “s-a imprietenit” cu albinele si astfel si-a transformat pasiunea in afacere. Si cum nimic nu este intamplator in viata, Ian Lasca a inceput cu doi stupi de albine, la Izvoarele, intr-o zona muntoasa si nepoluata, iar astazi a ajuns la 88 de stupi si produce miere ecologica pentru export, Germania. Toata lumea din zona il cunoaste si apreciaza mierea produsa de albinele sale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cum a reusit sa dezvolte afacerea si cum a reusit sa produca miere pentru export? Raspunde la aceste intrebari chiar Ioan Lasca, intr-un interviu acordat city.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News