Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mihail Dumitru: consideram ca recolta va acoperi necesarul intern de consum


Inundatiile din ultimele saptamani vor duce la scaderea drastica a productiei agricole, ceea ce va avea ca urmare cresterea preturilor pentru produse de o calitate mai slaba.
Potrivit datelor furnizate Agerpres de Ministerul Agriculturii, valoarea pagubelor estimate, pana in acest moment, in functie de cheltuielile efectuate de catre producatorii agricoli, se ridica la 133,6 milioane lei. Din suprafata totala afectata de inundatii, de 278.000 hectare (ha), circa 26.000 ha au fost compromise in totalitate, iar 99.333 ha au fost afectate in procente cuprinse intre 30 si pana la 100 la suta. Graul a fost compromis pe o suprafata de 110.462 ha, rapita pe 56.612 ha, porumb si sorg - 36.699 ha, orz si orzoaica - 16.537 ha, floarea soarelui - 11.202 ha, iar pasunile si fanetele pe 23.802 ha. Inundatiile au mai distrus si culturi de soia, cartofi, sfecla de zahar, dar pe suprafete mai mici. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru, considera ca scaderea nu va fi una semnificativa a productiei de cereale de toamna din cauza inundatiilor, dar admite ca va exista un efect negativ asupra calitatii acesteia.

“Este evident ca vom avea o diminuare a productiei care se recolteaza acum, in special la cerealele de toamna - grau, orz, orzoaica, rapita -, dar noi nu anticipam o scadere foarte mare. Vom avea, de asemenea, un efect negativ asupra calitatii. Asupra calitatii pentru ca s-a intarziat foarte mult recoltatul, umiditatea este foarte mare. In unele zone, spre exemplu, la cultura de grau a incoltit bobul in spic. De aici vom avea niste diminuari de calitate si cu efectele respective, dar consideram ca recolta va acoperi necesarul intern de consum”, a declarat, marti, ministrul Agriculturii pentru RFI.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Dumitru a precizat ca, in privinta suprafetelor afectate de inundatii, exista doua cifre contradictorii, una furnizata de autoritatile locale si una de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). “Aici avem doua cifre care sunt putin contradictorii. Pe de-o parte, avem o situatie care vine din monitorizarea autoritatilor locale, care este mai mare, se aproprie undeva de 300.000 de hectare, dintr-un total de sapte milioane de hectare arate sau noua milioane de hectare agricole. Dar, noi avem o alta monitorizare facuta pe baza de date a Agentiei de Plati, pentru ca beneficiarii de subventii europene trebuie sa informeze APIA daca s-a schimbat situatia culturilor declarate in cererea de subventionare si pe aceasta situatie diferenta este foarte mare, in sensul ca avem in jur de 60.000 de hectare, declarate ca afectate de inundatii si conditiile meteo nefavorabile”, a spus seful de la Agricultura.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016