Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mihail Dumitru: Nimeni nu poate să rezolve problemele agriculturii în cinci luni de mandat


Temele motiunii pleaca de la realitatile sectorului agricol românesc si de la problemele acumulate în decursul ultimilor 20 de ani, dar pentru care nu s-au gasit niciodata solutii adecvate, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru, în plenul Camerei Deputatilor.
"Daca într-adevar ati asteptat de la mine, ca ministru, sa rezolv toate aceste probleme în cinci luni de mandat, va spun ca niciun ministru nu le poate rezolva într-un timp atât de scurt, mai ales în contextul economico-financiar actual", a spus Dumitru.

Acesta a afirmat ca deficientele semnalate sunt reflectarea marilor probleme ale agriculturii românesti din perioada de tranzitie referitoare la structura exploatatiilor, functionarea pietelor, finantarea agriculturii si administratia agricola.

Dumitru a mai subliniat faptul ca preluarea Ministerului Agriculturii la finele lui 2009 a fost realizata dupa o situatie de interimat de noua luni la conducerea MADR si dupa o guvernare de trei luni în care guvernul demis prin motiune de cenzura asigura numai functionarea curenta neputând emite acte normative pentru noi politici.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Acest lucru se întâmpla în ultimele luni în care România mai putea înca adopta masurile legale necesare evitarii unei întreruperi bruste a regimului tranzitoriu a ajutoarelor de stat în agricultura. Exista o responsabilitate politica aici care nu-mi apartine nici mie, ca ministru, nici guvernului din care fac parte", a spus Dumitru.

Conform Tratatului de Aderare, la 31 decembrie 2009 a expirat perioada de tranzitie în care România putea continua sa acorde subventii care nu erau conforme cu regulile concurentei si a ajutoarelor de stat din UE.

Dumitru a precizat ca în aceste conditii au încetat sa mai existe 56 de scheme de ajutor de stat în locul carora nu s-a pregatit nimic în schimb în cei trei ani si nici anul trecut.

Pentru a fi adoptata motiunea initiata de grupul PSD+PC sunt necesare voturile majoritatii deputatilor prezenti. La dezbateri participa 182 parlamentari, sunt absenti 152 din care patru participa la alte actiuni parlamentare.

Motiunea este citita în plen de unul dintre semnatari, respectiv de social-democratul Antohi Gheorghe.

Grupul parlamentar al Aliantei PSD+PC a depus miercuri, 19 mai, în plenul Camerei, prin deputatul social-democrat Victor Surdu, motiunea simpla pe Agricultura intitulata "Programul national pentru agricultura si dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010: Falimentul fermierilor din România".

Autorii motiunii cer demiterea ministrului Mihail Dumitru, pe care îl acuza ca "s-a dovedit incapabil sa administreze multitudinea problemelor cu care se confrunta agricultura si agricultorii din România".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016