Mii de cormorani din Romania ar putea fi impuscati
Publicat la data de 10 Iul. 2019 in:
Stiri Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut o derogare de la UE pentru a elimina cormorani care mananca "peste 30.000 de tone de peste". Cateva mii de cormorani ar urma sa fie impuscati.
"Am cerut derogare pentru ca Romania a fost singura tara (care nu a cerut n.r.), 22 de tari au cerut derogare cel putin o data, altele de doua sau de trei ori, sa reduca (efectivele de cormorani n.r.). Suntem in asteptarea acestui raspuns. Avem in prezent peste 100.000 de exemplare, dar reglam lucrurile. Vad tot felul de evaluari si un profesor care conduce un ONG spune ca 9.542 de cormorani sunt (in Romania n.r.). De ce nu 9.542,5? Poate a murit unul ieri...”, a precizat ironic Daea.
Intrebat ce efective ar trebui sa ramana in Romania, seful MADR a subliniat ca numarul cormoranilor nu ar trebui sa depaseasca mai mult de cateva mii.
„Aici lucrurile sunt foarte clare. Nu poti sa lasi pescarul fara aparare pentru ca l-ai pus in situatia de a-si parasi activitatea. Avem solutii, dar si dorinta de a face bine Tarii Romanesti, pentru ca este vorba de un impact de 500.000 oameni. Sunt 100.000 de pescari in Romania, cei care vorbesc despre aceasta situatie”, a mai spus ministrul Agriculturii, potrivit Digi24 care citeaza Agerpres.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Daea i-a invitat pe cei care l-au criticat ca a vorbit despre cormorani, si care acum sunt europarlamentari, sa citeasca o rezolutie din 2008 a Parlamentului European in care se atragea atentia Comisiei Europene sa intervina cu masuri „pentru a opri dezastrul pe care il fac aceste pasari ihtiofage in Europa”.
„As vrea sa le spun sa caute rezolutia din 2008 a Parlamentului European, care, cu 23 de voturi pentru, trei impotriva si cu o abtinere, atragea atentia Comisiei Europene sa intervina cu masuri pentru a opri dezastrul pe care il fac aceste pasari ihtiofage in Europa. Ei au spus asa: 300.000 de tone de peste reprezinta paguba pe care o inregistreaza ca urmare a existentei a aproximativ doua milioane de exemplare in Europa. Ei nu au pradatori, nu au dusmani. Aceasta cantitate de peste este echivalenta cu productia din acvacultura a Frantei, Germaniei, Ungariei si Cehiei la un loc. In Romania sunt 30.000 de tone de peste pe care cormoranii le mananca”, a explicat Petre Daea.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>