Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mii de cormorani din Romania ar putea fi impuscati

mii-de-cormorani-din-romania-ar-putea-fi-impuscati

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut o derogare de la UE pentru a elimina cormorani care mananca "peste 30.000 de tone de peste". Cateva mii de cormorani ar urma sa fie impuscati.


"Am cerut derogare pentru ca Romania a fost singura tara (care nu a cerut n.r.), 22 de tari au cerut derogare cel putin o data, altele de doua sau de trei ori, sa reduca (efectivele de cormorani n.r.). Suntem in asteptarea acestui raspuns. Avem in prezent peste 100.000 de exemplare, dar reglam lucrurile. Vad tot felul de evaluari si un profesor care conduce un ONG spune ca 9.542 de cormorani sunt (in Romania n.r.). De ce nu 9.542,5? Poate a murit unul ieri...”, a precizat ironic Daea.
 
Intrebat ce efective ar trebui sa ramana in Romania, seful MADR a subliniat ca numarul cormoranilor nu ar trebui sa depaseasca mai mult de cateva mii.
 
„Aici lucrurile sunt foarte clare. Nu poti sa lasi pescarul fara aparare pentru ca l-ai pus in situatia de a-si parasi activitatea. Avem solutii, dar si dorinta de a face bine Tarii Romanesti, pentru ca este vorba de un impact de 500.000 oameni. Sunt 100.000 de pescari in Romania, cei care vorbesc despre aceasta situatie”, a mai spus ministrul Agriculturii, potrivit Digi24 care citeaza Agerpres.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Daea i-a invitat pe cei care l-au criticat ca a vorbit despre cormorani, si care acum sunt europarlamentari, sa citeasca o rezolutie din 2008 a Parlamentului European in care se atragea atentia Comisiei Europene sa intervina cu masuri „pentru a opri dezastrul pe care il fac aceste pasari ihtiofage in Europa”.
 
„As vrea sa le spun sa caute rezolutia din 2008 a Parlamentului European, care, cu 23 de voturi pentru, trei impotriva si cu o abtinere, atragea atentia Comisiei Europene sa intervina cu masuri pentru a opri dezastrul pe care il fac aceste pasari ihtiofage in Europa. Ei au spus asa: 300.000 de tone de peste reprezinta paguba pe care o inregistreaza ca urmare a existentei a aproximativ doua milioane de exemplare in Europa. Ei nu au pradatori, nu au dusmani. Aceasta cantitate de peste este echivalenta cu productia din acvacultura a Frantei, Germaniei, Ungariei si Cehiei la un loc. In Romania sunt 30.000 de tone de peste pe care cormoranii le mananca”, a explicat Petre Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016