Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Minea (Romalimenta): este inadmisibil să avem TVA de 5% la carne proaspătă, dar de 24 la sută la cârnaţi


Legea privind reducerea cotei de TVA la 5% pentru alimentele de bază în forma în care a trecut de plenul Camerei Deputaţilor este complet neclară şi nu va ajuta la reducerea evaziunii din industria alimentară, a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii şi preşedinte al Patronatului din Industria Alimentară Romalimenta.
"Este inadmisibil să aprobi o lege care conţine formulări greşite, fără gama completă a produsului. În forma în care arată legea înseamnă că vom lua carne proaspătă cu TVA de 5 la sută, iar cârnaţii cu TVA de 24 la sută, pentru că produsele din carne nu sunt incluse la categoria alimentelor cu o cotă redusă de TVA", a precizat Minea.

Acesta a afirmat că aceeaşi anomalie se înregistrează la pâine şi lapte, deoarece legea nu conţine toată gama produselor, respectiv pâine şi produse de panificaţie, lapte şi produse lactate.

Potrivit sursei citate, în Parlament erau două proiecte de lege referitoare la reducerea cotei de TVA la 5%, unul iniţiat de senatorul Dan Voiculescu, care "era mult mai bine făcut şi mult mai clar", iar cel de-al doilea proiect, cel care a trecut în Cameră a fost o variantă depusă de PSD, "cu mai multe formulări greşite".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Actul normativ adoptat marţi cu unanimitatea deputaţilor prezenţi - 290 voturi - vizează modificarea Codului fiscal şi prevede aplicarea cotei reduse de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr, precum şi pentru livrarea locuinţelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. În punctul de vedere transmis, Executivul a arătat că nu susţine această iniţiativă legislativă. Proiectul, depus la Parlament în 2009, are ca iniţiatori 56 de senatori şi deputaţi de la PSD, PNL dar şi foşti sociali-democraţi în prezent membrii ai UNPR.

Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a declarat, miercuri, că adoptarea iniţiativei privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază reprezintă o eroare de vot a aleşilor democrat-liberali pe care şi-o asumă, arătând că grupul său va depune o iniţiativă pentru revenirea la forma iniţială a taxei. "Din greşeală (n.r. a fost votată reducerea TVA la alimentele de bază). Dintr-o eroare, fiind foarte multe rapoarte de respingere şi toate fiind cu PLX şi Cod Fiscal", a spus democrat-liberalul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016