Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Agriculturii, acuzat ca favorizeaza infractiunile din domeniul vitivinicol
Federatia Agrostar, cea mai mare organizatie sindicala din domeniul agricol, sustine, intr-un comunicat remis Agerpres, ca, prin modul in care a gandit restructurarea in teritoriu, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) favorizeaza fenomenele infractionale in domeniul vitivinicol si pune in pericol accesarea fondurilor europene.
“Modul in care MADR a distribuit posturile la directiile pentru agricultura judetene si atributiile stabilite pentru acestea, prin programul de restructurare, afecteaza grav producatorii, procesatorii, distribuitorii, depozitarii si comerciantii din domeniu vitivinicol. Distribuirea functionarilor de la directiile judetene de agricultura nu s-a facut cu respectarea specificului fiecarei zone”, a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.
“Spre exemplu, in zonele viticole este nevoie de personal pentru inspectie cu rol in combaterea fenomenelor infractionale din domeniu, a evaziunii fiscale. Ori cei care au gandit restructurarea sunt incompetenti si atunci trebuie dati afara, ori acest lucru s-a facut intentionat si ministrul Mihail Dumitru si echipa sa trebuie sa plece cat mai repede de la conducerea ministerului, pentru ca astfel de masuri favorizeaza furtul statului de catre evazionisti si creeaza mari probleme operatorilor corecti din domeniu”, a precizat presedintele Agrostar.
Mai mult, el a atras atentia ca organismele teritoriale de inspectie au atributii substantiale in derularea masurilor de piata finantate din fonduri comunitare.Producatorii din domeniu din cele opt regiuni vitivinicole ale tarii, pe toata filiera, de la producere la comercializare, reuniti in Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola (ONIV), ii solicita premierului Emil Boc sa rezolve aceasta problema, sustine Agrostar. In caz contrar, evaziunea fiscala va lua proportii si produsele contrafacute vor invada piata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, Romania nu va mai putea verifica trasabilitatea produselor de pe piata comunitara si din tarile terte, asa cum s-a angajat sa faca odata cu aderarea la Uniunea Europeana. Federatia Agrostar a fost infiintata in 1990 si numara peste 38.000 de membri, avand in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura etc.).
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News